Orion Delta televízió


Forrás: 
saját
Orion Delta televízió

Ezen a tv-n nőttem fel. Egy baja volt hogy kettes nincs rajta. Jelenleg nem müködik de szerintem valami kis baja lehet igaz már lassan tiz éve. Amugy jo képe volt csak alul összenyomodott.
Ja az évszám csak körülbelül irtam de nemtudom pontosan.

jó kis tévé volt ez a mege korában. Ha jól tudom 1965-től gyártották (legalább is a Kádár könyvek szerint) egyébként a "kettes bajt" meg lehet oldani. Lehet kapni például a vatera.hu-n még Orion UE-100 konvertert amit ha az antenna és a tévé antennabemenete közé behelyezel az lekonvertálja a kettes adást a VHF sávra és akkor akármilyen régi csöves tévén nézheted azt is.

Tudom volt is hozzá. Elemröl ment egy féloráig. De rendesen sose müködött vele. Inkáb a kis junoszton néztem a kettest.
Amugyis annak most a legkisebb baja már a kettes. Vagy tizéve áll javitatlanul, lehet hogy bese indul többet a képcsö.

volt két másik junosztom lomtalanitáskor a szomszédbol. az az illetö olyanokat kirakott amik még müködtek csak már nem kellett neki. Be se dugtam öket nem volt zsinór. Költözéskor ottmaradtak a másik háznál.

Mennyi ilyen és ehhez hasonlót elpusztítottam, és ma már látom hogy ezek a néhány éve számomra "jellemtelen" tipusok lassan de biztosan felkerülnek ide. Viszont mindegyikböl megtartottam a skalpot, ami ennek a bal oldalában levő "delta" felirat. Emlékszem a szomszéd adott egyet, de az volt a kikötése hogy a dobozt adjam vissza mert jó lesz a hegyen tárolni a benne a vegyszereket. Mivel vissza kellett adni a dobozt ki kellett szedni mindent és a plexit megtartottam. Kiderült hogy télen eszméletlen jót lehet szánkózni. 3 ilyen plexit már elszaggattam de van még egy 4. ami nincs eltörve. Mindenestre akinek van egy ilyenje és egyben van lehetőleg ne bánjon el vele.

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2
Orion HS 20 ...
Találat: 2
Orion HS 200
1980-1989
Delta