Orion HS-280 hátulján ráccsal


Forrás: 
Saját képgyűjtemény
Orion HS-280 hátulján ráccsal

Mi az a rács a hátulján?

Kiss Béla lászló képe

az a rács kérlek szépen ún. lakossági tuning, melynek létezik gépkocsi,-és audió változata..:O) Komolyra fordítva: a '90-es évek eleji irányzat megjelenésekor örült módon kezdték zenebarátaink "megfiríííszelni" a hangsugárzóikat, mindenféle reflex-lyukakat fúrkálva, annak matematikája,-ill. méretezési elveinek tökéletes ismerete nélkül, visszakézből. Eredmény: elpusztult hangszórók, és végfokozatok.Rengeteg VT erősítőt javítottam meg ezen okból..A képen látható beavatkozás mindenképpen az igényesebbek közül való, ne adj' Isten, méretezett. De az is lehet, hogy valaki az Orionban hasmarsban szenvedett, sokat ült WC-n és kivetítette gondolati képeit a hangdoboz hátfalának síkjára..:O):O)
Mindenek mellett az egyik legkiválóbb magyar hangsugárzó, amit gyártottak szériában.

Tisztelt László.Jómagam radiotehnika hangfalakat gyüjtök.Mivel rengeteg elektronikus zenét hallgatok és végre erősítőben is sikerült megfelelő társat találnom ehhez a hangfalhoz,így maradok az elavult litván technika mellett,de a magyar az már csak saját nem?Egyetértek önnel:az egyik legkíválóbb a sorozatban,meghallgattam szinte mindegyiket és ez a legjobban sikerültek között van.Fiatalon én is alakítottam át dobozokat"találomra" és már tudom,hogy hiba volt,de akkor jó ötletnek tünt,hahahahaha.Ma már nem tudnám hosszabb ideig hallgatni,más irányba fordultam,de ha valaki nem akar óriási pénzeket költeni és nem szeret hangosan zenét hallgatni ez a hangfal egy tökéletes választás,mert nagyon egyben van a hangja persze az árához képest!Soha nem kell szegélyt cserélni rajta és értelmes hangerőn hallgatva örök élet-három nap.Öröm képen látni a 280-ast.Üdv:dodi

Azért nem gondolom ezt házi tuningnak, mert a vezeték csatlakozó nem a megszokott helyen van. Nem hiszem, hogy valaki belerak egy rácsot, majd az eredetihez hasonló módon feljebb kialakítja a csatlakozást.

Tényleg....mea culpa. Valóban feljebb van a cstlakozó. Newm is zártam ki még a gyári kialakítás lehetőségét sem:O)Ez valószínű, a ritka kivételek egyike, netalán a protoműhely munkája, akkor viszont kincs!!

NGA képe

Mivel természetszerűleg fejlesztés is volt az orionnál, ezért bizony elképzelhető, hogy ez kisérleti darab. Mint ahogy volt forditott casseiver is.

Te aztán igazán jól hozzászóltál! :) Semmi értelme nem volt odarakni azt a sz@rt! püfögteti meg minden idegesítő hangot adhat ki.

Ha jól megnézik akik jártasak a témában észrevehetik, hogy a nagy orion torony bizonyos komponenseiknek a tetején is ugyanilyen szellőzőrács van, sőt a colorion tv-n is van pár ilyen rács.

Kiss Béla lászló képe

Ez így igaz, nekem a nullszériás komponenseimen vannak ilyen rácsok.

iszonyatos rezonáns kiemelést produkál 120-150Hz környékén.

panblue képe

Üdv!

Nem tudom hogyan de most keveredtem ide,ehhez a témához.

Való igaz hogy a rács az gyári orion alkatrész,de nézzük meg kicsit jobban a képet:

a rács az eredeti hangfalcsatik elé lettek szerelve,és a jelenlegi csatihely

lett házilag-barkács kialakítva,ugyanis ilyen sarkos-kicsi és szabálytalan csati lyukat még nem láttam.

Ellenben a gyári átsejlik a rácson,ami hasonló a vidi-audioton kd sorozat

"szélein kissé ovális" alakú gyári csatihelyéhez.

panblue

Kékedi Levente képe

Valóban nagyon jó észrevétel, tényleg ha megfigyeljük, a rács mögött átlátszik a szabályos kör alakú "luk" ami valóban a korábbi kábelcsatlakozó helye volt. Akkor viszont valóba a fenti csatlakozó a barkácsmunka. Ami itt megtévesztő az az orionos rács, mert az a nagytorony korai szériáin is voltak.:)

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2
Orion HS 20 ...
Találat: 2
Orion HS 200
1980-1989