Orion HS-700


Orion HS-700

Az Orion HS-700-as hangdobozai. Egy kis rendbetételt követően újjászülettek. Az egyik doboz magasait újra kellett tekercseltetni, az egyik hangváltó egyik elolvadt tekercsét is cserélni kellett. A hangjuk remek, igazi Orionos. A hangváltón 1982 március szerepel. Van néhány terület az életben ahol a méret a lényeg:-) a zenehallgatás is ilyen :-)

Gratulálok hozzájuk, nekem is van egy pár, csak feketében amik 8ohmosak.

Szerintem igen ütős, szép hangjuk van jobban szól mint a HS 500-as.

 

Üdv bakter7210.

Az Orion készülékeit a mai napig is javítom ha érdekel később.

 

naemmekki képe

Köszönöm a gratulációt. A fekete példányok sem lehetnek túl gyakoriak, feltehetné ide. Egyébként én is gratulálok hozzájuk.

A javítással kapcsolatban: remélem, hogy egyhamar nem lesz gondom ezekkel a dobozokkal. Sajnos az előző tulaj nem volt valami lelkiismeretes és kíméletes ezekhez a példányokhoz. Itt, a Retronómon kialakult egy kis összefogás és ötletelés, hol lehet tekercseltetni az elégetett magas membránjait. Miután ez megoldódott, a hangszórók visszaszerelését követően egy ideig nem az eredeti hangváltóját működtettem, hanem egy "vendégként" beszerelt HS-500-ast. Az eredeti váltó elolvadt tekercse is lecserélődött időközben és most már minden visszaállt eredetibe azzal az eltéréssel, hogy csak a rugós csatlakozók maradtak a hátfalon, a nehéz panel nem ott lóg. Az áramkör alulra került.

Szia.

 

Képem még nincs, de majd készítek róluk, addig nézm meg a tuner gyüjteményemet:  http://retronom.hu/node/14795

Használd sokáig, legyen benne sok örömöd.

 

Üdv bakter7210.

Don taxis piQs képe

mesés! vigyázrá és élvezd sokáig!

jó látni hogy van aki még meg becsűli ezeket a hangfalakat!

a maga kategoriájában HANGFAL ! mert ma ennyi pénzért nem kapsz maximum valami  viccet. ami re rávan irva valami hihetelen szám.

persze ezzel nem aszt mondom hogy ami uj az szar!

 de ezzekben a hangfalakban van még zene ezzen meg halgathatsz  egy deep purple-t  nem menekűlsz el tőle! Bár én ezen a hagfalon is rosszul vagyok a tuc-tuc tól az a minihifre való komolytalan zene komolytalan hifin (nem akkartam senkisem meg sérteni)

naemmekki képe

köszönöm az elismerő szavakat. Bevallom nem vagyok restaurátor, de az eredeti megjelenés ennél a hangdoboztípusnál a szívügyem volt. Voltak akik remek magassugárzókat ajánlottak fantasztikus paraméterekkel az eredetileg megégetett tekercselésűek helyett, de nem hagytam magam. Némi munkát követően (ennek folyamata korábban olvasható, hasonló címszó alatt megtalálható) az Orion magasak újra működtek.

Ha arra kíváncsi valaki, hogy milyen zenék szólnak rajtuk... nos megnyugtatok mindenkit, hogy tuc-tuc biztosan nem. Szól viszont a teljesség igénye nélkül Hobo, P-Mobil, Deák Bill, Edda művek, Omega, LGT, és még sokan mások... :-)

Előfordul külföldi is, valamennyi Doors, Pink Floyd, Rolling Stones, AC/DC csak úgy...keverten.... :-)

Hangulatfüggő. Esetenként csipetnyi jazz és funky is "soul"-t már rajtuk. Szóval tetszik a hangja ezeknek a dobozoknak és még esztétikailag is elfogadhatók. 

Minihifim nincs, mert nem tudom hova tenni már :-)))))

Érdemes lenne megnézni, hol áll most az eredetihez képest.

Sziasztok!
Olyan közép meg magas nincs valakinek 8 Ohm osba eladó? Apám radiotehnika hangfaliba kéne cserések.. De elég lenne csak a pillango is belőle vagyis asszem az a neve.. Amin a tekercs van..
Köszi ekőre is!!

reparatio képe

Sziasztok,

 

esetleg tudja valaki a HS700-s korabeli árát? nem a találgatás érdekel, hanem esetleg egy számla....

Köszönöm

 

www.radiomuzeum.hu

3900 Ft volt a 2 darab ára. HiFi Magazin 12. 1983/2.

Üdv.! Nem mindent értek...

Pl. azt sem: Van néhány terület az életben ahol a méret a lényeg:-) a zenehallgatás is ilyen :-)

 

Melyik méret?

Ha az ami a V.... piactéren az egyik eladó "mérőzsinórja" akkor sorry, nem szóltam semmit. Ugyanis Ő azt írta jellemzésként: Akkorát szólt, hogy azt hittem leesik rólam a ruha.

 

Érthető, hogy egyből lapoztam tovább.

 

Kalmopirin

Az ára baráti... volt nem mondom

 

Kalmopirin

naemmekki képe

Az életre vonatkozó részt én csak viccnek szántam, némi hímsoviniszta felhanggal. :-) Ami pedig a zenehallgatás és a méretek közötti kapcsolatra vonatkozott, mint kiszólásom, az nem utalt másra, mint arra, hogy manapság ekkora méretben kevés esetben lehet találkozni napjainkban újgyártású hangdobozzal. A lakások, a különböző életterek, meglátásom szerint, a leggyakrabban a helyhiánnyal küszködnek és ezt a gyártók remekül felismerve dobják piacra a kisebbnél kisebb méretű hangdobozaikat. ... és bár tudom, hogy ezzel a véleményemmel sokan vitatkoznának, de a hangminőséget, különösen a mélyhang-minőséget inkább a testesebb dobozoktól várhatjuk el nagyobb valószínűséggel...

sz.

oldtimer képe

Csak egyet nem tudok. Mit jelenthet az, hogy „A hangjuk... igazi Orionos.” ?

 

Egykoron HS200-asom volt (ha jól emlékszem a típusára), ámde annak a hangjára nem emlékszem már.

 

Ahogy írtam is pár éve volt egy ORION hangdobozos élményem amikor is:

ágyúzás, és mennydörgésszerű mélyek” voltak hallhatóak, de ilyen hangszerek nincsenek, hacsaknem egy Üstdobzenekar produkál ilyet. Mindenesetre amikor remeg az ember gyomra zenehallgatás közben, onnét hamar távozik.

 

Gondolom nem ez az „... igazi Orionos.” hang.

 

üdv.: oldtimer

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2