Orion Viking televízió


Forrás: 
saját
Orion Viking televízió

Ez a műhely tv-m. Érdekes módon jó képe van még ezzel az Unitra csővel. Bár lehet hogy cserélték már.

Laki Géza képe

CTV 556 A VIKING készülék a CT 656-os (COLORION) készülék  olyan változata, amely FET-es tunerrel, mechanikai programválasztóval és lengyel gyártmányú kisáramú 56 cm-es képcsővel került forgalomba,1983-ban. Akkori ára: 24.400 forint volt.

NGA képe

Nem semmi, ez akkoriban csaknem 10 havi fizetésnek felelt meg. Ez mostani értékben közel 1 millió Ft lenne. Szüleim (vegyészmérnök apukám - tanácsi dolgozó anyukám) 1985-ig nem is tudtak szines tv-t venni, mert ennyi pénzt nem tudtak előteremteni értelmiségi fizetésből. Egészen addig egy Orion 70-esünk volt ha jól emlékszem.

Köztudott volt akkoriban, hogy sokan tudtak többet költeni, mint a fizetésük alapján bárki gondolta volna. Tiéd a gyár, magadnak építed - hírdette a szlogen. Volt, aki ezt sajátosan értelmezte: hazavitte a gyár szerinte ráeső részét.

Laki Géza képe

Az lehet,hogy a Viking drága volt,de az utánna két évre következő GALL-ért már 37.500-at kértek!

 

 

 

(Azért a "csaknem tíz havi fizetést" soknak tartom,én kb. öt-hat haviról tudok.)

 

NGA képe

1985-ben kezdtem dolgozni a pécsi Bizományiban, mint műszaki eladó. Akkor volt a kezdő fizetésem 2400 Ft. Az is tény, hogy akkor 4e Ft volt az átlagkereset, igy ezzel számolva valóban fél éves teljes fizetés kellett a megvételéhez.

Sokan szidják a kisáramú lengyel csöveket. Itt a példa hogy mégse olyan rosszak. Szerintem ezek még mindig jobbak mint a pár éves tv-k csövei.

Zalairádió képe

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2
Viking