Orion SM 250 sztereó kazettás deck


Forrás: 
Saját

Az Orion nagy torony kazettás deck-je. A mai napig használom, kb. 3-4 éve lett egy testvérével együtt felújítva. (Magyarul 2 ilyen magnóm van.) Ezüst színű, ez látszik, a műszerei viszont feketék. PistiApu (István)

dollerakos képe

Hogy milyen jó is ez a magnó, szinte nem is hittem volna egészen addig, amíg nekem is nem lett egy ilyen, mégpedig nem is olyan régóta. (Pedig milyen régen is gyártották......) Még annak idején, a 90-es évek elején egy Technics RS-BX 404-gyel indítottam:

 

http://www.google.hu/imgres?q=technics+rs-bx+404&um=1&hl=hu&client=firef...

 

- majd egy 701-essel folytattam:

 

http://www.google.hu/imgres?q=technics+rs-bx+701&um=1&hl=hu&client=firef...

 

- ezek után meghallgattam elég sokfélét, köztük drága, márkás holmikat is, ugyanis a kazettás magnókat sosem tartottam valami nagyra, mindig zavart az a jellegzetes kazettás hang, a szalonnasütés-féle zaj, a torzítások és sok magnó esetében a flutter-szerű egyenetlenségek. Majd jött egy haverom, akinek javítottam egy Orion SM 250-est és miután a műtét sikerült, a Technics-ek egyáltalán nem kellettek és semmi más sem. Ez a magnó a krómdioxid szalagokkal abszolút jó hangot produkál és sem számottevő zaj, sem pedig flutter nem volt tapasztalható. Arra gondoltam, hogy valami különlegesen jó példányt fogtam ki, úgyhogy gyorsan szereztem egy másik példányt is, de ugyanazokat a pozitív tulajdonságokat volt szerencsém tapasztalni. Mérve sem volt rossz egyik sem, de azért vannak sokkal jobb mérési adatokkal rendelkező kazettás magnók, viszont az Orion a króm-szalagokkal sokkal jobb hangot produkált mindegyiknél. Érdekes módon vas-szalagokkal egyáltalán nem tetszik a hangja, zajos és vékonyka, de króm- és metál-szalagokkal abszolút korrekt.... Olvasgattam a korabeli Hifi Magazint is, ott ugyan az Aiwa F-220-ast hozták ki jobbnak; nos, nekem abból van 3 példányom is, de egyik sem jobb az Orionnál; döglöttebb, zajosabb a hangjuk. Volt SM 250 B-m is, azzal is ugyanezek a tapasztalataim. Az SM 250-es mellett csak azért döntöttem, mert nincs az az opto-s felcsévélőtárcsa-figyelője, amely hajlamos bedögleni és az SM 250-es szebb is. Nekem különösen fontos a jó hangminőség, mivel klasszikus zenét hallgatok, leginkább a régi hangszeres, barokk és reneszánsz zenét szeretem, ahol pl. a csembaló és a bélhúros vonósok esetében semmilyen nyávogás, flutter és mellékzönge, torzítás nem megengedett, agyonvághatja a hangzást.... - Szerintem egy jó állapotú SM 250-es igazi főnyeremény lehet....

Üdv!

Olvasom,hogy ez a deck fel lett ujitva-kis segitséget szeretnék kérni-ha esetleg meg tudná adni annak az elérhetőségét aki felujitotta.

Nekem is van egy ilyen deckem,van hibája is,rendbe szeretném hozatni-de nagyon nehéz már szerelöt találni hozzá,köszönöm.

bgabi képe

Üdv!

A javításra ajánlani tudom Istvánt , Budapesten. Az orion tornyokat javítja a mai napig is. Kapcsolatba léphetsz vele a bakter7210kukacgmail.com emailen.

 

Tisztelt Zoli123!

 

Üdvözlet és elnézést kérek, de már nagyon régen nem jártam itt.

 

Én is ugyancsak K. Istvánt tudtam volna mondani, mint ahogy ezt az előttem válaszolók. Minden Orion készülékemet István tette rendbe.

 

Üdv: PistiApu (István)

Szép napot ! Igen K. Istvánt én is ajánlom neked ... Az én Orion deckjeimet is ő javította , pedig igen romos állapotban voltak ( kis deck - nagy deck ) ...

Ha valakinek van velük tapasztalata az Ő ... Korrekt , megbízható Orion rajongó , ráadásul ami talán fontosabb ; gyűjtő is  ... leo

 

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2
250