Orion Victoria televízió


Forrás: 
saját
Orion Victoria televízió

Szép nagyon. Maga a tévé sasszija egy az egyben azonos a Victoria Superrel , meg az Orilux-al, csak azokba raktak uhf tunert, meg nagyobb képcsövet és persze az eltérő kivitelű doboz.. Majd én is felrakom az oriluxomat üzem közben. döbbenetes képe van. Meg persze jó nagy (61cm) képátjóla.

Greg
Igyekeznem kellett a fényképezéssel,mert rövid idő alatt "összeesik a kép,elkezd "szaladni",ill az aljáról felkúszik kb 2 centit gondolom a kondenzátorok.. :-)
Örömmel várom a fényképeid

Szerintem akkor a függöleges eltérítési fokozatban acsöveket nézd át, ha meg hamar összeesik a kép akkor a csövek 2hidegítő2 kondiaji szarok, tehát még felfűt a cső addig van kép, viszont a h.kondi nélkül amint üzemi hőmérsékletet eléri meghal. Annyira bár nem értek hozzá, de mondom menny fel az elektronline.hu-ra.

Kiss Béla lászló képe

A "hidegítő", vagy más néven lecsatoló kondik funkciója egy pozitívabb(meleg pont) potenciál negatívabbra(hideg pont -nem feltétlen plusz és nulla - leillesztése kapacitív úton.Semmi köze nincs a csövek felfűtéséhez.Amíg egy cső nem fűt fel, nincs, vagy csak minimális az elektronemisszió, és anódáram sem folyik, vagy csak minimális, ergo az adott csöves áramkör nem funkcionál addig. Hidegítő kondi mindenféle, csöves, félvezetős áramkörben előfordul.Üdvözlettel: Kiss Béla lászló

Bocs, hogy hülyeséget beszélek itt össze vissza, amatőr vagyok és ezek szerint a "nagyok" beszélgetéseiből valamit rosszul szűrtem le. Köszi a felvilágoltatást.

Greg

Lenne még egy kérdésem... megvan még valahol nekem egy régi orion konverter amivel a 2-es csatorna UHF adását lehetett fogni...
azt szeretném megtudni hogy mekkora "sávszélességet" fog át az UHF-en ez a kis konverter? Megcsíphetem az m1-et,RTL Klubot,TV2-t...?
Illetve a kábeltelevízió által az általában VHF I-III-as csatornán közvetített jelet tudja -e fogni a tv,gondolom hogy igen,a kérdésem inkább a hangnormára irányul.. fog-e stimmelni a hang?
a képen látható eredmény egy hosszú dróttal értem el,következtethettek belőle hogy az ország melyik szegletében lakom :-)
Válaszotokat előre is köszönöm

Greg
az a helyzet hogy énis full amatőr vagyok... :-) Érdekelnek ezek a dolgok de még az alapokat sem igazán tudom,az édesapám ért hozzá és vele szoktam iyesmit csinálni,ezt a készüléket és még 2-t egy bácsi adta aki szét akarta ütni őket baltával... mondtam neki hogy ne máááá.... :-))

Annak bizony a "sávszélessége" a 24-es UHF csatorna és slussz :( . Áthangolgatni, komoly műszerpark hiányában felejtős ügy.

Nem a Victoria (AT 459), hanem a kezelőszervei :-)
Egyesített fényerő- és kontrasztszabályzás, valamint hangerő- és hangszínszabályzás, tehát a négy funkciót két gombbal oldták meg (lehet, hogy a tulajdonképpeni potméterek száma több volt).
A korábbi, sőt korai tévéken sok kezelőszerv volt, de ezekre a készülékek instabilitása miatt volt szükség, majd ismét sokasodott a gombok és kapcsolók száma, de ennek már a kényelmi szolgáltatások növekedése volt az oka.
ml

A Remix gyártott ilyen speckó potmétereket kifejezetten ehhez a tévéhez. A két ellenálláspályán recés műanyag korongok voltak, a tengely alapállapotában a belső koronggal kapcsolódott össze egy vékony fémpöcök, kihúzáskor pedig a külsővel.

A 459-hez gyártott potméter tényleg "speckó"lehetett,mert az (a fennt leirtak szerint)"kihúzható"volt. Így az 551-hez gyártott potméter nem speckó,mivel azt kihúzni nem,csak "betolni"lehetett.

lgp.

Aztán lehet, hogy én cseszerintettem el, mert még szakközépiskolás koromban gyűjtöttem be ilyen tv-roncsokat, az pedig már nem most volt. De a két síkban működő recés mechanika és a hosszirányban csúszó tengely biztos pontok. Csöngessünk be a Szent László téren a REMIX-hez, hátha tudnak róla információt adni :(

Nincs semmi gond,a lényeg jó volt,csak a pontosság kedvéért irtam,ill.módosítottam.Aktív koromból ismerem,mivel "nyitott"kivitel volt,rengeteg KONTOX-ot használtunk el miatta.Üdv.lgp

Egy ilyen tévé szerepel ebben a klipben is, 0:08-nál:

 

 

A-ha - Minor Earth, Major Sky

 

https://www.youtube.com/watch?v=Awnhonto-8s

 

 

 

 

 

Majdnem. :) A filmben szereplő az egy AT1459.. látható benne az UHF tuner. Az enyémben nincsen. Csak a sima Viktótia AT459.

 

oldtimer képe

Bizony nehéz TV képernyőről jó fotót csinálni, de ez egész jól sikerült.

 

Úgy 1987 körül nekem is volt egy ilyen TV-m. Talán a szüleimtől kaptam. Egy biztos, hogy ezen próbálgattam a legelső VHS videómagnómat nézni. A képcső fűtése már csengőtrafóról ment.

 

Aztán sikerült venni egy Nárcisz TV-t. Ezt meg eladtam egy volt kollégámnak, ahol csúfos vége lett. Egy lakástűzben elégett.

 

 

üdv.: oldtimer

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2
Victoria