Orion Oretta televízió


Forrás: 
saját
Orion Oretta televízió

A kérdés az hogy van-e benne... vagy az a műanyag lapocska csak a helyét takarja...én úgy láttam hogy hátul az antennabemenetnél a szalagkábel be van kötve az UHF-nél is...
ill. az Orettát mikor gyártották?
Eddig 3 Orettával "találkoztam" és mindnek emissziószegény volt a csöve (állítólag....,én ugyan nem láttam...,ez az én példányom,de rossz benne a sorkimenő,és a nagyszüleimtől tudom hogy szintén nagyon ratyi a cső :)),ez típushiba,vagy csak az évtizedek eredménye?
Azt sem igazán tudom hogy ezekben szovjet képcső van-e vagy magyar?

Ha a kérdés a fenti gépre vonazkozik,akkor a válasz:NINCS.A Deltáknál már említettem azt a bizonyos takaró szerepét.Ha a takaró nincs, akkor a helyén 4 db.kb.10-es furat látható. (Itt jönnek ki a forgatógombok.)Az hogy az antenna bemenetnél a szalag be van kötve az UHF hüvelyhez,nem meglepő,mivel ez "szerelt antenna csatlakozó" Az annyit jelent,hogy a VHF hez és az UHF-hez tartozó 2-2 "banánhüvelyre" a csatlakozó gyártása kor már ráforrasztják a szalag szükséges hosszát.Ha a gépbe nem építenek be UHF tunert,a felesleges szalagot nem fejtik vissza,hanem föltekerik,azt vékony spárgával rögzítik. A gyártásról:Az oretta és a tokaj 67-69 évben volt,a Kádár könyvei szerint.A képcső: lehetett Magyar,de volt CSeh változata is,de szovjet nem.

Mert nekem egészen új ez a TV készülék, noha régi darab.

Még a nevét sem hallottam. Max. a Loretta-t ismerem, de ő nem TV.

Valahogy olaszos nekem e név.

 

üdv.: oldtimer

HidvégiOrsolya képe

Ez nagyon ott van, szép tv :)

HidvégiOrsolya képe

Hogyan működik erre digitális kütyüt rá lehet tenni pl tv-zni ? vagy hogy megy ez? Érdekel

2023-ban már nagy megszállottság ezzel TV-t nézni, de nem lehetetlen. UHF hiányában kell egy UE-100 konverter, erre már rá lehet kötni egy videót. Ezt a kettőt nehéz ügy összahangolni. Ha viszont sikerül akkor a videóra már lehet egy beltéri boxot, vagy dvd-t kötni. Nagy vonalakban ennyi. A fanatikusok meg tudják csinálni.

HidvégiOrsolya képe

Nagyon jó, köszi infókat :) jó tudni.

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2