ORION HS700


Forrás: 
Saját
ORION HS700

1977 Öszi BNV szkennelt fotó részlet.

Kékedi Levente képe

Érdekes HS 700-asok ezek, a nullszériát a kör alakú papírkónuszos középpel szerelték, de az oválissal még eddig sosem láttam ezt a hangsugárzót. Talán csak ez az egy létezhet ebből, ha létezik még....... :)

Elméletben eleve nem jó az ilyen szimmetrikusan épített dupla magas és közép szekció,de gyakorlatban engem nem nagyon zavart (a "kör alakú" kónuszos közepekkel és a dóm közepekkel szerelt verziónál sem).

Apropó elmélet és gyakorlat:az oldalon ezt shalafi úr szinte mindig emlegeti és "erőlteti".

Mint tudjuk az elmélet (mérések és tervezés) nem mindig hozza meg gyümölcsét,sőt leginkább sokszor nem.Ezt hétköznapjainkban is tapasztalhatjuk - manapság semmi sem megy 20-30 évig mint régen.

Ezért én váltig állítom hogy ami papíron jó (szóró vagy fal) az gyakorlatban nem mindig van úgy.Ettől persze tervezni még kell...

Ide vág ez a cikk:

 

http://mandiner.hu/cikk/20130522_elsullyedo_tengeralattjarot_terveztek_a...

 

Ha  a link már nem élne akkor erről van szó: 2,2 milliárd! eurós fejlesztésből épített tengeralattjáró képtelen vízfelszínen maradni.

Akkor miről is beszélünk?Laci

 

veroka képe

Ha jól olvastam a cikket, a tengeralattjáró működőképes lenne ha nem módosították volna menet közben ezerszer a terveket, a védelmi minisztéium ötletei alapján újabb és újabb dolgokat belepasszírozva. Mint jelenség ez nem új, ezt Gustaf svéd király fájdalmasan megtapasztalhatta 1628-ban a Vasa felborulásakor. Amúgy a 2.2 milliárd euró mind a 4 tengeralattjáró fejlesztését és legyártását is lefedi, szóval a projekt teljes költségvetése ennyi, nem csak egy hajó fejlesztése.

 

Visszatérve a dobozra: Ami papíron sem jó, az a gyakorlatban csak pocsékabb lehet. Lehet, hogy téged nem zavart a dupla magas és közép, de hogy jó nem volt az egészen bizonyos. Az elmélet nem mindig hozza meg a gyümölcsét, ez igaz - egy jó tervből is lehet használhatatlan vackot legyártani. De olyat nem láttam még, hogy egy vacak terv alapján jó dolog született volna.

 

Az pedig hogy nem megy semmi 20-30 évig, teljesen természetes, bele van kalkulálva a termék életciklusába.

Kékedi Levente képe

Sajnos tényleg nem jó, ami mérve sem az, ezt én is tapasztalom ahányszor meghallgatok valami újat. Nincs abszolút hallásom, de mindig felfigyelek azokra a jellegzetes hibákra egy-egy Orion-Videoton meghallgatásánál, ami a mérésekből is kiolvasható. Pedig nem elsősorban a hangsugárzó gyengéire koncentrálok, ha zenét támad kedvem hallgatni. A hibák mégis felhívják magukra a figyelmet, vagy első fülelésre bántók, vagy később, többszöri meghallgatás után jelentkeznek. Én így tapasztalom.

:-D Szerencsére errefelé nem fenyeget nagy veszély, mert az aktív felhasználók nagyjából 99,2%-a egyikhez sem ért.

Őszintén szólva nem is ez a dolguk. Kár hogy sokan megfeledkeznek magukról.

Aki ért hozzá - az után most két kézzel kapnak a külföldi cégek. Tudomásom szerint az jelen esetben nem ön kedves shalafi. Kész alapokra - vidi hangszórók - építeni nem volt nehéz,az újaknak meg semmi visszhangja,egyelöre csak az ön mérőhelyiségében.Hol marad az igazi áttörés?Laci

koleszterin7 képe

koleszterin69

Azért ez egy kicsit erős nem? Azért mert mindenki nem végzett a műszaki karon,azért még lehet vájt fülü.Lehet hogy nem mindenki végez számításokat és méréseket,de azért a 99.2% is hallgat zenét.Vásárolunk hangdobozt,lejátzó készüléket vagy bármi használati tárgyat különösebb mérnöki tervezés nélkül.A hozzáértést és a tudást mindenki elismeri,de azért nem kell a többséget teljesen laikusként leírni.

köszi

veroka képe

Pont erről van szó. Attól hogy valaki nem a műszaki karon végzett, még lehet vájtfülű - de ha vájtfülű akkor meg kell hallania azokat a hibákat, amiket a 99.2% nem hall. Viszont a 99,2%-ból sajnos egyre többen próbálják a saját (különböző mértékben) vájt fülüket etalonnak beállítani. Őket nem győzik meg a mérések sem.

:D Régi  (fórumos)  bölcsesség: "mindenki úgy élvez, ahogy tud". A vélemények szabadok, persze annyit is érnek. ;)

 

Nem a mi dolgunk (legalábbis biztosan nem az enyém) az önmaguknak tudást fantáziálókat bármire megtanítani, esetleg elrontani a kedvüket/játékaikat, így érzik jól magukat. ;)

Ettől függetlenül még nettó hülyeségek röpködnek, nincs a hangoskodók között olyan, akinek van alapja arra, hogy döntsön az elektroakusztikával kapcs. tartalmak fölött. De maga a formátum sem erre való, szubjektív vélemények közlésére viszont tökéletesen megfelel. ;-)

Tisztelt Retronómosok! Vannak még ilyen BNV-s ORION gyári fényképeim de az itt folyó acsarkodásra tekinntettel nem hiszem hogy többit érdemes lenne ide feltöltenem!További jó fórumozást mindenkinek! Üdv: Varga J

veroka képe

Pedig engem érdekelnének azok a fényképek. Az acsarkodókkal ne törődj, a többieknek pedig biztosan tetszeni fog a TARTALOM, amit feltöltesz.

Kékedi Levente képe

Engem is érdekelnek ezek a fotók. :) Ez a ritka HS 700 is meglepetést okozott ebben a formájában.

Nem kell ezzel foglalkozni, én azt mondom, aki tölteni akar töltsön. Aztán a többiek is majd csinálnak valamit, amihez épp kedvük van.

koleszterin7 képe

koleszterin69

Szívesen venném én is ha feltennéd a többi fényképet is az orionokról ....

Gyártják a jó kis zörgős dóm hangszórókat. :)

Hála a VT és BEAG technológiáknak.

naemmekki képe

Ebben valóban igaza van, én is tapasztaltam már önálló életet élő membránt. Az eredeti gyűrűtömítést (talán prespán anyagú) cseréltem egy vastagabbra, hogy a membránszél felfekvése htározottabb legyen és megszűnjön ez a kellemetlen jelenség.

 

A feltett képet pedig (talán valamennyiünk nevében) köszönöm. Minden korabeli fénykép itt értéknek számít. A fotóról nagyon érződik az, amit ön sugall szinte minden hozzászólásában.  Az a fránya minőség... hm... de ettől még nagyon szeretjük itt néhányan az Oriont:)

Én a képen nem látok semmi kivetnivalót. :) Inkább az lenne érdekes, hogy hová tették '90 után azt, ami a képen látható. :))

ORION


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2
Orion HS 20 ...
Találat: 2
Orion HS 200
1980-1989