Pioneer HiFi


Forrás: 
saját
Pioneer HiFi

Ez sem volt semmi, SA-8500II, TX-8500II, a hangja gyönyörű volt...

Tx-8500,& sa-8500.jpg
rákos zsolt képe

ahimotu Tényleg nagyon szép hangja volt.Egy igazi házi ékszerdoboz!!!

Nekem pár éve volt szerencsém egy 8800-ast javítani.Mivel leégett benne egy külön panelrész( a VFD kijelző +100V környéki tápja szabadulhatott el ) ami a bemenőválasztó és a RIAA részt tartalmazta és még a VFD tápját.

Pl:a narancs színű elkók felrobbantak benne és sok fet-et, tranyót is vitt magával.Mielőtt még valaki megkérdezi,(dual fet/Tr hol? stb)csak az volt a lényeg,hogy szóljon!A neten rákeresve egyébként megvan a doksija .Fujitsu RET es(Ring Emmitter Tr) 80 Mhz-es végtranyók! voltak benne:(2SA 1075/2SC2525) Azzal könnyű volt jó hangminőséget csinálni( egyébként a Luxmann-okban is ezekkel csináltak jó hangot) Manapság  a nagyobb frekijű tranyókat  a Sanken gyártja(ezek vannak most?régebben a Sony házimozi erősítőkben az Onkyo-k ban Toshibák vannak).Gondolkodom egyébként megcsináljam-e magamnak ezeket a jó min-ű elektronikákat itthonra ?magamnak .Esetleg a Japán dual fet -eket (ez a lényeg benne)be lehet még szerezni Vácon a Ho-nál.

athos527 képe

athos527

Látom, hozzáértő vagy! Egyébként a képen szereplő cuccoktól nagyon sajnálom,hogy meg kellett válnom, de a házfelújítás előrébb való volt. Maradt néhány cuccom, de van egy általános betegségük,( mind Pioneer), hogy a bemenet választó erősen kontaktos. Lehet hosszú távra, kielégítő javítást eszközölni rajta?

rákos zsolt képe

ahimotu Én nem számítotam rá,hogy valaha is lesz nálam ilyen menő/drága és jó hangú  cucc,de az élet úgy hozta,hogy egy szobafestővel beszélgetve munka közben derült ki,hogy van neki egy ilyen kék Pió-ja. Amiben belül lefüstölt valami,de nem végfokilag, ezért elvállaltam a javítását .A folytatást nem írom már le,mert nem végzett megfelelő munkát nálunk,de a megjavított erősítőt persze elvitte...Egyébként most az Ex-en kapni ilyeneket!Persze megfelelő: jó árért !A kontakt témához visszatérve próbáld meg rendes kontakt spray- vel befújni a Kontakt Chemia cég termékeiből sokféle van :Tuner,Printer,síma és Videó ami Vid.fejre ra való esetleg sokat kell mozgatni ki/be vagy ha tekerős kivitelűek akkor ide/oda mozgatással,mivel ezek régi-> eloxidálódott érinkezőjű kapcsolók lehetnek.Gondolom keveset használva,mivel áll.-ban mindenkinek  1-2 kedvenc műsorforrása van csak,ritkábban AUX.Mivel belül üzem közben meleg a berendezés,ezért az ún. kéményhatás miatt közlekedik benne a por is (esetleg a cigi füst) és persze lerakódik benne jó helyeken .Így alakul ki a kh.Esetleg még a( túlzott) használattól forrasztási hiba is lehet,de ez nem valószínű.A befújt spray,mivel alkohol később elpárolog .Abban az esetben,ha így nem múlik a kh. akkor valami más gond van a kapcsolókkal akkor már szakinak kell megnéznie!Esetleg olajos kontak spray-ok is léteznek ezt a befújó dönti el,hogy mit vesz meg erre a célra .A pótméterekhez is van külön de az már drágább én sok esetben síma Wd -t használok,de azt az agresszív-maró anyagtartalma miatt nem javasolnám.A jó minőségű fokozatkapcsolókba(pl:műszerekben) nem jut bele a por 1:mert zárt 2.mert aranyozott érintkezőjűek.Mivel ezek a kommersz/olcsó szórakoztató elektronikákban véletlenűl sincsenek (kivétel a Philips régebbi magnóiban alkalmazott tolókapcsoló pálcáján lévőek)Egyébként ez a kh minden régi kazetás deck nél is előfordúl a REC-Play hosszú tolókapcsolójánál a nyákon .

Üdv:Zsolt

athos527 képe

athos527

Hát igen...álltak vagy három évet, télen plusz 1-2 fok, nyáron néha 40-ben,néha bekapcsoltam őket, ne "száradjanak" a kondik. Forgatós rendszerűek, de többet nem tudok,mert nem szedtem le a burkolatot, ha lessz időm, megnézem! De a drága típusokban is ilyenek vannak, pl. SA-9800, de azzal nem volt gondom. ( Ott a relékkel volt...)!Nekem valaki azt mondta, hogy a kontakt spray-t felejtsem el, többet árt, mint használ!

Na, akkor viszont mit lehet még csinálni vele?? Köszönöm a választ, köszönöm, hogy foglalkoztál velem...!

Pioneer


HiFi


"Old HIFI"
1950-1959
Hifi
Ismeretlen évjárat