Videoton Saphir 1


Videoton Saphir 1

Sajnos a VIDEOTON tornyot nem adta el a tulaj,viszont fájdalom
díjként kaptam 1pár Saphir1 DP-202A-t.A SATURNUS rádiómmal próbáltam ki.

Kiss Béla lászló képe

Szívből sajnálom,hogy nem jött össze a torony..:( Mi volt az oka? Tőlük kaptad a VT-dobozokat??
BUÉK!!! Kiss B.

astra789 képe

A tulaj azt mondta,hogy számára ez a torony több mint egy tárgy.Nagyon szereti,már-már családtag.Teljesen elérzékenyült.
Én nem szívóztam tovább.Ekkor jött a meglepetés:kihozott az
egyik szobából 2db hangfalat és a kezembe nyomta.Azt mondta,
ezekkel szeretne hozzájárulni a gyűjteményemhez.Gyönyörű állapotban vannak,igaz valaki "fúrt" bele reflex lyukat,csövet
is tett bele.De ez nem látszik ha rajta van a vászon.Az is igaz,szépen van megcsinálva.
A tornyokkal kapcsolatban változtattam:Orion lesz!Már vettem
is egy ST 240-s tunert./fekete,fehér kijelzős/.Remélem,a többi
elem is meglesz.Fekete HS-500-t gondoltam hozzá.

BUÉK!Zoli

Kiss Béla lászló képe

Üdv Zoli, nekem van Orion nagytornyom, a nullszériás példányok egyike, amelyikben még minden egypaneles, és lemezelt trafós, azzal a bóvli, orion-logós, fatapétás Dyras-lemezjátszóval,HS500-akkal.megtalálod a cuccaim között.
Egy jótanács: a reflexnyílást tüntesd el(rosseb a kezét, aki kifúrta), döntött pengeszögű dekopírral vágj ki kis kúpszögű dugót, és gumikalapáccsal illeszd bele, epokittal tisztázd le, majd csiszold szintbe, utána barna matt zománccal fesd át,olyan lesz, mint az eredeti. A "visszakézből-reflexnyílás", tehát ami nem tervezett, két okból is súlyosan káros: egyrész, megváltozik a doboz csillapítása, ami lágy permű hangszóró esetén azt eredményezi, hogy kisebb a membránra ható depresszív csillapító erő, tehát effektív kis hangerő mellett, de kiemelt mélyhangoknál, beütéseknél, rendellenesen nagy membránkitérést végez a hangszóró, ami mechnaikailag káros, nagyon igénybe veszi a rendszert. Másrészt, a pillanatnyi fázisszög függvényében, a csillapítatlan dinamikus átalakító, extrém módon visszabeszél a végerősítőnek, megváltozik az illesztési görbe(ún.interface-jelenség).Ezáltal a kis TBA, ami a Saturnusban liheg, úgy csattan el, hogy öröm nézni..
Meg tudok őrülni, ha valaki nekiesik mendennemű szakértelem nélkül egy hangsugárzónak. Nem mellékes, hogy egy csak úgy odafúrt likból mindenféle sustorgások, huhogások lépnek ki a hangfal szájadékán, a legkülönfélébb intermodulációs termékeket okozva.Reflex(,-és minden más) dobozt tervezni: mérések, modellezése, számítások tömege!!
Szóval elő a szerszámos neszesszerrel, egy kis újévi fúrfaragásra!!:O)

Üdv!!! BUÉK!!

astra789 képe

Köszi a tanácsot!Lesz vele meló,ugyanis 2db luk van egy
hangládán,az összesen 4!Ha megtartom,mindenképpen eltüntetem.
Annyira "beindultam" az Orion toronyra,hogy képes leszek eladni,még az RFT mini hifit is.Tudnál néhány dolgot mondani
az Orion toronyról?PL:mettől-meddig gyártották,a "B"verzió
miben különbözik a többitől,állvány volt-e hozzá,s.t.b.
NGA már leírta,hogy mire kell figyelni a vásárláskor,de szívesen fogadok minden tippet,ötletet.
Üdv:Zoli

Kiss Béla lászló képe

Üdv, a nagytoronyban a magnónak volt "B"-verziója(SM250B).Más mechanika, és áramköri módosítások,metálszalaghoz beállítható korrekció és előmágnesezés.A HFM a B-verziót jobbnak ítélte az elődnél. Tunernél és az erősítőnél teljesen egy panelra van felépítve az egész elektronika a legelső szériánál, lemezelt trafó az erősítőben toroid helyett, nincs monitorkapcsoló.Az Orion-logós lemezjátszót csak a legelső szériához árulták, utána jött a Taya DP-510.Ezenkívül folyamatosan változott az előlapok tipográfiája,a Dprez-műszerek alapszíne,-és felirattípusa. Az első szériákhoz a "fehér"-membrános MD40 dómokkal szerelt HS500-asok jártak.
Ezek elvi dolgok: akármilyen nagytornyot is veszel: kincset birtokolsz. A szekrényke vagy megvan, vagy nincs, csak az autentikusság végett. Nekem nincs hozzá, de nagyon hitvány kis bútordarab, lityeg-lötyög,a VT konzoljai nagyon profik, és szépek.

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
Saphir