Videoton CD lejátszó


Forrás: 
saját 1989 naptár
Videoton CD lejátszó

CD 31 Cd Tudtam,hogy már látam valahol,és hétvégén meg is találtam azt az 1989-es falinaptárt amin rajta van.Nem tudom,hogy valaha is gyártoták volna-sajnos pont rossz időpontban került volna piacra-,de akinek esetleg van ilyen,természetesen azonal jelentkezen nálam.Országomat adnám érte.

Valószínűleg nem VT gyártmány, hanem megvettek egy dobozt belsőséggel, és ráírták, hogy "Videoton".
ml

NGA képe

Igy van, ez egy DUAL készülék átcimkézve. A DUAL cd játszója meg valami közepes távolkeleti cucc volt.

Hello.Igen ez valoszinüleg egy DUAl CD 20-as,de akkor is akinek van egy ilyen,az valószinüleg vitrinben tárolja.

NGA képe

Sajnos nem a CD-20-as, az másként néz ki. Lehet, hogy valami teljesen ismeretlen cucc átcimkézve.

Nagy király volt akinek 89-ben egy ilyen készüléket vehetett.

NGA képe

Miért? Én 1985-ben vettem itthon Ft-ért CD játszót. 1989-ben már itthon nagyon sokféle cd játszót lehetett venni megfizethető áron, sok gagyi és sok komoly is volt.

A VIDEOTON legelső tipusai fa dobozosak ez müannyag régi nem lehet de nagyon új se szerintem valami ismeretlen cucc de nem videoton.
Egyszer vetem egy philips lemez lejátszót tönkre ment 1 és félév után elő vetem a poros videoton lemez lejátszót és az 1962-ben let véve és most 2009 van és müködik na akor az uj technika az hol van de ez biztos nem az!

Édesapám a Videotonban a rádiógyáregységben volt mérnök -  üzemvezető. 1987-ben hazahozott egy Philips prospektust. Ez egy lézeres lemezjátszó - magyarázta. Nekem kell egy ilyen - mondta. Nem sokkal később beültünk a Škodába kimentünk Bécsbe, és megvette. Az volt a világon az első lézeres lemezjátszó. 1987-ben! Büszkén mutogatta, a hozzánk látogató vendégeknek. Azok akkor láttak ilyet először. Ez biztos. Arra emlékszem, h gyerek fejjel azon gondolkoztam mi lesz, ha kifogy belőle  lézer. Máig nem fogyott ki. Csak az írott lemezt nem ismeri fel. Azt nem tudom, h aztán itthon mikor lehetett ilyen kütyüt venni, pláne h a Vidi gyártott -e ilyesmit, mert édesapám 1988-ban autóbalesetben meghalt, mikor szemből belénk jött egy részeg ember. Akkor én még gyerek voltam, és nem nagyon érdekelt, h milyen hi- fi van a boltokban. Csak az otthoni Philips CD lejátszót - évekig csak 5 CD-nk volt - a Pioneer bakelit lemezjátszót, és az Akai szalagosmagnót hallgattam. Természetesen Vidi erősítővel, és hangfalakon.

Én 89-ben hallottam először a CD lejátszóról.

NGA képe

Igen, bármennyire is furcsa, de az első cd játszó már 1982-ben megjelent, és 1985-re már igencsak felfutott a termelés minden fronton. (Most is van még 1984-es! Sony discman-em - Sony D-50)

 

1985-ben kezdtem dolgozni a pécsi Bizományi Áruházban, mint műszaki eladó. Igyekeztem minden pénzt félrerakni, és aztán hifi-re költeni. 1985-ben a pécsi Konzum áruházban is megjelent a Philips CD-150 cd játszó, és én akkor vettem meg. Egyébként a Hifi Magazin 1985-ös száma is beszámol róla:

 

"Philips CD150 CD-játszó Íme hát az Újvilág-szimfónia első tétele, az első CD-játszó a hazai boltokban, immár nem dollárért, hanem forintért. Igaz: sok-sok forintért. Mert bár ez a gép valószínűleg az egyik legolcsóbb CD-játszó, az ára nálunk még így is majd 35 ezer forintra jött ki - komplett hifitornyot lehet venni rajta. Ezért azonban nem a Philips céget vagy a digitális technikát kell kárhoztatjunk, hanem a saját műszaki-gazdasági elmaradottságunkat.

 

 

 

 

https://www.facebook.com/magyar.retro

Lazarbibi képe

Nem biztos hogy gagyi volt a cucc. 1989-ben a VIDI már gyártott CD lemezeket, és komoly opto-elektronikai projektekben volt benne a PHILIPS céggel közösen. Szinte biztos, hogy valamelyik PHILIPS modellre épülhetett a lejátszó, de gyártásba már nem került.

A Videoton a Dual CD-20-as CD-lejátszót rakta a HIFI tornyához mivel, hogy a Dual céggel szerszödésben is állt, de akart saját CD-lejátszót is gyártani,de ebből nem lett semmi mivel, hogy ezt elvitte a privatizáció.Igy maradt a Dual CD-20-as lejátszó mint eredeti tartózék.Az 1987-es őszi BNV-n ki is lett állítva a BNV díjas Thomson licenc álltal gyártott  színes TV-vel együtt.

melica képe

A hölgy nagyon szép!

Kalmopirin képe

Valóban az a legelső pillanatban. Aztán megpróbáltam elképzelni rúzs, körömlakk és temérdek ékszer nélkül, és másféle ruhában.

Úgy már más a hatása.

A természetessség, a természetes megjelenés, és természetes szépség, természetesen megnyerő számomra.

 

Volt olyan aki annyira kiöltözött, hogy nagyon megnyerő volt. Aztán otthon slafrokban, már alig lehetett ráismerni. Eszembe jutatta a kifejezést „A ruha teszi az embert.”

Nagy igazság, mert van akit hajléktalannak néztek a ruhája miatt.

 

:: Kalmopirin

Dr Dee képe

Hát igen egyetértek veled.

De a slafrok szóra rá  kellett keresnem:-)))

Kalmopirin képe

Az igazság az, hogy nem akartam "pongyolán" fogalmazni :-))

Ezért írtam slafrokot ;)

 

:: Kalmopirin

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
lejátszó