Videoton D 402 E Supermax


Forrás: 
Saját
Videoton D 402 E Supermax

Üdv! gratulálok hozzá, ez a hangfal egy legenda. Személy szerint csak annyit tudok róla mondani, hogy gyönyörű:) Esetleg kiváncsiságomnak engedve megkérdezhetem hol sikerült ehez a szépséghez hozzá jutni?

Nem is lett volna rossz, csak meg kellett volna felezni a hangszórók számát, 3 a hatból fölösleges.

Nekem inkabb az jutott rola az eszembe ami a HS288-rol: ez egy szornyszulott. :)

hangszoros képe

hangszoros: http://hangszoros.hupont.hu/

Nekem is. Énekhangról ne is álmodj, a Midimaxnál se. A 288-ast legalább meg lehet csinálni használhatóra. A régebbiek nagyságrendel jobbak voltak. Az ilyen olyan freki méréseknek semmi köze az auditiv minőséghez, élvezhetőséghez. A legjobb példa a középszerütől felfelé csöves erősítök

Szép napot mindenkinek ! Gyűjtögetek , gyűjtögetek ... A Vaterán te is ott vagy , nekem is ott sikerült , csak nem ezek a mélyek voltak benne ...

Szerintem nem rossz , de jónak sem mondható ... P.L. ez a mély és dóm magas a Midimaxban sokkal szebben szól ... A Vidi okkoriban elég sok fajta és minőségű szórókat gyártott nagy menyiségben ...  Így hát jött a vakítás :

nagy doboz , sok hangszóró , drága ár , jó bevétel  ... Nézd meg a Hypermax - ot , igaz export termék volt , de jutott itthonra is ... Szerintem egy jó kétutas doboz , minőségi válltó , hangszórók , doboz anyag : fél siker ...

A másik félsiker az EMBER lehet , tudásával ... Én csak gyüjtögetek , gyüjtögetek .......Köszi   . leo

A kétutas Midi nem volt rossz, pontenciálisan kevesebb az esély a rontásra. De a kép alapján úgy látom, hogy a régebbi kétutas hangsugárzókban nem ez a 200-as mélyközép volt.

hangszoros képe

hangszoros: http://hangszoros.hupont.hu/

Szerintem se tudták megugrani A Minimaxot, Brilantot, és talán a Saphir is ide tartozik. Ahogy telt az idő ezek is egyre bénábbak lettek.

A kezdeti Bafék ( TV, rádió ) abszolút világklaszis volt . Olyan hitek megoldás is volt benne amit ma se alkalmaznak a kisszériás rabló áras csodákba se. Angliába szállított studio monitorokban állta sarat, középmagasban. Az SH 20-akban. Majd rakok fel képet. lAz évek során 4 fázisban " sikerült " lagagyisitaniuk. Mindig valamit lesporoltak a modelekből. Képzelem milyen boldog volt az "újitó"

ÁDY képe

Szia!

 

Megkérhetnénk, hogy ne linkeld be az összes hozzászólásodba a lapod címét, mert nagyon zavaró.

 

Köszönjük!

hangszoros képe

hangszoros: Gondoltam egyszerübb az elérhetőségem igy közölni

Kiss Béla lászló képe

Kedves kollégám, nagyra értékelem munkásságod, láttam a honlapod is, és a jövőben is látogatni fogom, amennyiben:

 

-odafigyelsz arra, hogy AMIT leírsz, azt MIKÉPPEN teszed. Összefüggéstelen, tagolatlan katyvasz, nem érzékelhető, hol ér véget az egyik, és hol kezdődik amásik gondolat. Ez kérlek tény, amivel egyvalamit lehet kezdeni: tudomásul venni, és változtatni rajta. Egész egyszerűen azért hagytam ott  a honlapod, mert nem bírtam olvasni tovább. Nagy kár, mert számomra (is) érdekes témák kerülnek terítékre, és meggyőződésem, hogy az akusztikus átalakítók szakembere vagy.

 

Éppen emiatt kell sokkal jobban odafigyeled erre. Nem tudom, mennyi idős vagy, de nem is számít: ha fiatal, akkor azért, ha oldtimer, akkor még inkább. Üdvözlettel: Kiss Béla László

hangszoros képe

hangszoros: http://hangszoros.hupont.hu/

Old timer vagyok, az első őssejttel tákolt szíves M.O.-on. Sajnálom, hogy igazad van, bár jobban örültem volna, ha mailba jön az észrevételed. Konstruktiv lenne ha konkrétan leírtad volna mítől esett le az ékszij.

Ezt még megteheted, és meg is köszönöm előre

Kiss Béla lászló képe

Kritikámat kizárólag, mint észrevételt fogalmaztam meg, szakmai tudásod nagyrabecsülése mellett.

További jó egészéget, és sok szép munkát kívánok, tisztelettel:  Kiss Béla László

nekem van egy pár ilyen hangfalam

Tudjátok már hetek óta egy dolgon gondolkozom, látva ezt a temérdek Videoton gyártmányú hangfalat. Mégpedig azon: biztos hogy ezt a sokféle hangszóróösszeállítású, méretű, ilyen-olyan hangdobozokat sorozatgyártás előtt mind-mind, bemérték a Videoton tervező mérnökei süketszobában, műfejes technikával, rózsazajjal stb.???? Na erre tudja-e valaki a választ? És ha bemérték hiteles körülmények között, akkor vajon milyenek lettek a paraméterek a diagrammok??

(ha szakmailag hülyeséget írtam akkor bocsi)

Ezen töprengek már hetek óta!:S

A minimumkövetelmény az volt, hogy ne legyenek szélsőséges impedanciaviszonyok, és ne a hangsugárzó miatt menjen tönkre az erősítő, azt, hogy mit hallasz, csak másodlagos szempontnak tekintették.

 

Én nagyjából ismerem a mérési módszereiket, ilyen téren nem álltak rosszul a '88-'89 utáni időkben, de sajnos a Preludium B32 kivételével nem sikerült jó hangváltót összehozniuk.

 

A méréseknél ők is ugyanazt látták, vagy látták volna, mint bárki más (akár a HFM), aki az adott hangsugárzót megmérte, de sajnos a 99%-uknál egy idejétmúlt rendszerben, tankönyvi képletekkel dolgoztak, alapvető csapdákba estek bele.

"Dász iszt Zupe'máx" ;-)

 

http://www.youtube.com/watch?v=EUZwj63GBwA

 

Osztrák ősdiszkó SUPERMAX néven!

Minőségi!Kb ebből a korszakból!

Ráadásul a szám címe is...

IT AIN'T EASY...

IT'S NOT EASY...

TO FIND...

Nem könnyű..megtalálni ilye(n)t...

 

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Kalmopirin képe

Egy hozzászóló úrfi szavait idézem: "Összefüggéstelen, tagolatlan katyvasz"

 

A félreértéseket elkerülendő e véleményre szeretnék egy ékes példát idézni:

 

Íme-> Nekem is volt 2 ilyenem csak a fekete változat a BRG MK29 es juno megvan még nekem nem tudom müködik e még legutobb még müködött magam javitottam meg azonban ha minden igaz nekem megvan még a volt ilyen magnoimnak a panel része a gombja az megvan azt tudom elraktam azt mert nagyon tetszett az a gumi gomb rajt azt olyan jo volt nyomkodni amugy én utáltam ezt a magnot mert szerette megzabálni a szalagot egyébként a felvétel az jo minöségü volt rajt igaz csak mono a mehanikája még ennek megvan azt láttam ugyanis a videotonoknak is ilyen mehanikája van ezért eltettem mert az alkatrész soha sem árt amugy a videoton europa star nekem még a mai napig is üzemképes az nagyon strapa biro a sztereos változattal szenben mert annak a sebesség szabályzoja ami megbolondulhatott mert hol huzza hol gyorsan teker nem mehanikus hibája van az tuti ugyanis a motor fordulatszáma ingadozik neki

 

 

Úgy vélem a fenti idézet valósággal megfelel az "úrfi" véleményének, ellentétben azzal akire írta.

 

Lévén: Vannak esetek amikor vakai szövegértési nehézségekkel kűzd, és másokra mutogat. "C' est la vie" ahogy a Francia mondja.

--

Kalmopirin

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
402