Videoton autó hangfal


Forrás: 
Saját
Videoton autó hangfal

AB1010 típus. Hosszas autóhifi próbálkozás után megvan az igazi! :) Néhány éve szépítgetek egy igazi 120L skodát és mivel imádom benne a dübörgő zenét jó néhány fajta hangszórót és hangszóró szettet használtam már benne, aztán mivel mégiscsak egyre inkább a korhűség lett úrrá rajtam így kerestem bele egy pár igazi videoton AB1010 hangfalat. Hosszas keresés után találtam meg ezt a nagyon szép állapotú párt, napfénytől nem megolvadt dobozával. A kor azért már erősen éreztette a hatását, pereme egyik "mély" hangszórónak sem volt. Darabokra szedtem az egészet, raktam fel új peremeket, rácsait újrafényeztem feketére és vastagabbra cseréltem a belső kábelezését, rendes hangfalkábelre. Összerakáskor előlapja újra lett szigetelve. A ránézésre is masszív felépítésű mély hangszóró papírját kékre festettem meghagyva a "króm" porvédőjét, hogy illeszkedjen az utastérhez, egyébként fekete vagy barna papír. Nagyon szeretem használni, irtó tetszik a hangzásvilága formai megjelenése. Elég kellemes mélyet ad ki kicsi mérete ellenére, a magas is oké, és bár az ülés mögött ott 1 igen nagy mély támogatás sokszor csak az érzés kedvéért csak ezeket használom. Bármilyen hasonló korú autós hangfal elbújhat mögötte 90 százalékuk már ránézésre is szerintem nagyon gagyi formavilágot és még borzasztóbb beltartalmat tudhatnak maguknak. Javarészt közép tartományba vesző és doboz hangzással. Ellenben ezek a Videotonok szerintem különösen szép, a márkára jellemző formavilágú és nagyon szép hangú hangfalak. Tény hogy vannak jobbak, szélesebb zenei tartományban szólóak a mai gyártmányok között mégis ez lett az igazi szerelem és ebből a tipusból már 6 darab van itthon...

 

VIDEOTON                   AB 1010

2 utas                    hifi autobox

impedancia                      4ohm

névleges terhelhetőség   20W

zenei terhelhetőség         30W

átviteli sáv         20 - 20 000Hz

Üdv mindenki. Sajnos tönkrement az egyik magas hangszóróm az AB1010 es hangfalamban. Igen nagy gondnak tünt az eredeti alkatrésszel való pótlása de szerencsére jól jött ki a dolog. Tipusszáma alapján kerestem rá a neten és ezt az üzletet találtam: http://www.elektronikai-alkatresz.hu/ , ami Pesten van. Az üzletben már feltűnt egy egész polcnyi választékú régi hangfalakbaba való hangszóró. Kérdésemre elmondták hogy bármilyen régi Videoton hangfalhoz tudnak alkatrészeket rendelni, egy Székesfehérvári üzemből ahol kisebb teljesítményfokozású  egyébként az eredetivel teljesen megegyező hangszórókat és más kellékeket gyártanak. Ez a hír nyilván nem mindenkinek de nekem újdonság és nagy öröm volt. (a Pesti üzleten keresztül nincs postaköltség) Így rendeltem egy magasat amely megis érkezett és méretesebb mágnessel rendelkezik mint elődje, mely nyilván jó hatással van rá, lehet más módosítása is van de ránézésre csak ez tűnt fel. Fő lényeg az, hogy ezáltal sikerült hazánkban készült és azthiszem a lehető legeredetibb alkatrésszel megjavítanom az egyik nagyon kedves hangfalamat. Így csak ajánlani tudom ezt az üzletet mindenkinek akinek esetleg hasonló problémája van régi Videoton hangfalával.

Sziasztok!
Igen,ez egy nagyon jó kis bolt,pontos,gyors és kedves-segítőkész kiszolgálással.Szinte minden kapható ami elektronika,na meg vidi utánpótlás :)
Bp.VII.kerület Vörösmarty u. 9.

panblue

márió1993 képe

jó kis hangfal 20w-os volt. peremhibás lett ezért eladtam egy ismerősömnek. szép darab

Szerettem, a dómos verzió volt igazi jó magashangokkal, amíg nem volt szívem kivágni az Asconám kalaptartóját. Aztán volt szívem, de nem múlt el nyomtalanul, most a dómok egy barátom hangfalában teljesítenek szolgálatot.

....csak én kicseréltem a hangszórókat benne új(abb)akra a régiek haldokoltak. A doboz tényleg meglepően jól kihozza a mélyet de mivel bass reflex hangszórók kerültek bele ezért egy csőnek még helyet kell találnom úgy, hogy ne nagyon látszódjon rajta:) maradjon retrós kinézetű.

Hát nem tudom, annó énis volt hogy próbálkoztam ilyen hangfalban több darab idegen hangszóró cseréjével de valahogy egyik hangszóró helyére sem illett be másik, mélynél a kosarak formája vagy a felfogatásuk mássága a magasnál meg alapból semmise stimmel az eredeti helyére. Hameg valami be is illett a mély helyére ímmel ámmal tuti, hogy kiemelkedett mégha minimálisan is és onnantól kezdve az előlap  meghajlott ahogy rácsavaroztam, szóval nem ment. Csövezéssel is próbálkoztam és azzal tönkre is tettem véglegesen, főleg hangzásilag. Lett belőle egy bénán szóló kopogós műanyag doboz.... Azóta csak eredetire felújítás, és nemcsak az előbb leírtak miatt... Remélem azért hamár belevágtál több sikerrel jársz.

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
autó


AGFA AUTOSET
1970-1979
Autó , régi
Ismeretlen évjárat
Autó matrica
Találat: 3
Autó porszívó
Találat: 2
Auto-Extra
Találat: 2
Autóklub emblémák
Akkor és Most
Autós szelet
Találat: 2
Autósélet
Találat: 2