Videoton Europa Star RM-4630 rédiósmagnó


Forrás: 
saját
Videoton Europa Star RM-4630 rédiósmagnó

Keresztszülő unta meg a kerülgetését és adta oda. Nem tudom miért mert alapjában véve semmi baj nincs vele. Elemtartó tiszta, antenna ép. A tolópotik lecserélődtek forgósra, a skálaizzó pedig egy piros ledre. Eltűntek a városnevek, viszont megjelent egy műszer. A lényeg hogy még megörökölte a nagy hangszórót a korábbi "Star" elődöktől, de a belső felépítése már teljesen eltér tőlük. A korábbi Star típusok hajlamosak az elhangolódásra, de ennek a rádióját már teljesen új alapokra helyezték. Nem jellemző az elhangolódás, sőt még egy hangolásjelző műszert is beépítettek. A skálaizzót felváltotta egy piros led, a tolópotik forgópotikra cserélődtek. A régi Brg mechanikát kiegészítették egy pause gombbal meg egy számlálóval, és megoldották hogy a tekerés közben ne kelljen nyomni. Gyakori hiba a capstan tengely kóválygása a kopott műanyag perselyben. A belső szerelés is elfogadható, a régi Staroknak nem lehetett egyszerű még a gyártása se. Ez a készülék ugyanakkor megfelel az RM5632S mono változatának is. Jelenleg a konyhában üzemel, szerethető kellemes hangú rádió ez.

sancsab képe

Szia !

Igen jó hangja van az biztos, nekem is van egy szerencsére és érdekes, hogy én is egyik öreg ismerősömtől kaptam.

Neki már nem kellett, csak tv-t nézett.

Én teleraktam góliát aksikkal, azok legalább nem folynak ki és ha nagysokára kimerülnek, csak feltöltöm és kész.

Vigyázz rá !

Antennára különösen! :-)

Üdvözlettel: sancsab

Hello! Kösz a hozzászólást. Amióta felraktam azóta került hozzám egy Star aminek nem megy az URH-ja és gondoltam belepróbálom az FM részét ebbe hogy szűkitsem a hiba helyét. A kettő teljesen más. Ennek a belseje jóval emberibb, modulosabb a felépítése. A rádiórész szerintem 1:1-ben ugyanaz mint amilyen az 5632s vagy 5642s-ben van. De csak az egyikével passzolhat mert azt tudom hogy a kettőben nem teljesen egyforma. Legalább találtam értelmes magyarázatot hogy a stereo rrádiósmagnókban a stereo dekódert miért kellett áthuzalozni a rádió másik végébe a végfokpanelra.

Sziasztok!

 

Ehhez a típushoz tudna e valaki kazetta ajtóra plexit, illetve komplett  antennát? Csak az eredetije érdekel elfogadható állapotban! Belekezdtem eme remekmű restaurálásába, és már csak ezek hiányoznak! Előre is köszi a választ!

Szia!

Biztos,hogy csak az eredeti antenna jó hozzá?

Keress meg mindenképpen!

B.L.

balla1841kukacgmailpontcom

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
Europa