Videoton disco boy


Forrás: 
Saját fotó
Videoton disco boy


Típusszám: RA 4312 A SG

Fogyasztói Ár: 6 200-ft

meg az elődeit is amikből lettek e remekek...
Videoton Róma De Luxe,
Vt Saturnus, Saturnus Super, Saturnus Superdeluxe,
Disco Baby, Disco Lady,Disco Boy,...Disco Star.
Kellene akinek van irjon: ritka Disco Star lemezjátszójához fej,
és egy ritka Disco Girl is.Ja és vmi normál Videoton RÓMA-t is láttam egy képen ami úgy néz ki mint egy Disco Lady,marhára hasonlit...egyszer,kb fél éve,a v....án láttam,eltünt...
misticman@freemail.hu

astra789 képe

Üdvözlöm!
A héten zsákmányoltam egy SATURNUS SUPER-t.Ügyintézni voltam
egy irodában,ott láttam meg a polcon.Rákérdeztem,erre nekem
adták.Gyönyörű,szinte gyári állapotban van.Egyedül az állo-
más kereső kopott,de már "rendeltem" hozzá egy majdnem újat.
A gyártási évet nem találom rajta,nem tudja véletlenül hol
találom meg?Előre is köszönöm.
Zoli

Az 1970-es évek végétől (1976-1977?) gyártották a Disco-sorozatot, és nem hinném, hogy a 80-as években végig gyártásban lett volna.
ml

Röviden. Két link, és üdv. mindenkinek!

Éljen a retro!!!

 

Gyártási évek, képekkel:

http://oldhunradio.uw.hu/k-Videoton.htm

Specifikációk:

http://www.radiomuseum.org/m/videoton_h_en_1.html

 

Mostanában vittem ki a hulladékudvarra egy ilyet.

hello hogy lehet 1 ijen jo kis készüléket kidobni?Pedig hálás kis készülékek ezek a régi szuper kis készülékek.én ma is 1 videoton saturnust használok és féltem dédelgetem mert eszméletlen jo kis készülék.hagnyomásuk is jo nekem fél hangerön ojat szol ami 1 ijen retro rendszertöl igen szép teljesítmény.ma is megálja a hejét szerintem.mindenki a sok mai kinai noname cucokat isteniti hogy mijen szuper.persze megnéznék 1 mai cuccot hogy 30 év mulva is ugyan ojan jol fog e müködni mint ma is.mert sajnos a mai cuccok nem a megbizhatóságrol híresek.a videoton mára (a Régi Vidik)mára csak legenda mert régen nagyon jol megcsinálták öket és akkor még ismerték a megbizható szót.Az én kicsim még szerelöt sem látott 30 éve sosem kellet csináltatni.ugyan ojan mint mikor kijött.persze az idö foga meglátszodott már rajta egészen addig még teljesen fel nem ujjítottam külsöleg.én most is imádom féltem és dédelgetem és kimélem mert mára nem sok ojan gyári állapotu rádio maradt mint az enyém.

-=Csercsa007=- Hááát, én nem csak-hogy kidobtam de előtte szét is vertem. Ez van... Szerintem a Videoton úgynevezett "hifi" berendezései egy ...... egyenlőek. A rádiók állandóan elveszítik az állomást, igaz ez a kleopátrától a disco sorozatig. Nekem többek közt volt egy EA-6383S típusú erősítőm amit egekig magasztalnak, hát nekem finoman szólva sem nem vált be. Eleve hiányoltam a koppanásgátlót amit szerintem illet volna belepakolni mert hát bekapcsoláskor igencsak meglökte a hangszórókat. Ezenfelül ott vannak azok a kisfrekvenciás zavarok (kb3-6hz) ami csatornaváltásnál és nagyobb hangerőnél is előjött. És még ott van az az iszonyatos üzemzaj. És ezek a jelenségek az összes berendezésen megfigyelhetőek (kleopátra, ea, disco-sorozat, stb.). próbáltam kijavítani ezeket a hibákat, részben sikerült is, de hát a szarbón nem lehet várat építeni. Félreértés ne essék nem akartam senki sem megbántani vagy lefikázni, csak a tapasztalataimat írtam le. És hát az igazsához hozzá tartozik, hogy a Videoton hangfalak és magnók tényleg jók azokkal teljesen meg vagyok elégedve.

Nekem videoton Aidám van a fater meg a mühelyben Disco lady-vel halgatja a rádiot. Szerintem ezek jó kis készülékek!

NGA képe

.

Olvastam másik példánynál is hogy elméltatják hulladéklerakóba meg hasonló. Szomorú, de nem kerülhet minden jó helyre. Valahol a rádiómagnók meg a tornyok közé tenném a létrán. Talán ez is volt a cél hogy akinek nem volt elég pénze toronyra egy ilyenre még jó lehetett. A design pedig jól ki lett találva és a fém berakások az előlapba meg a gombokba mindenképp arra utal hogy törekedtek az igényességre. Ha nekem lenne nem hiszem hogy hajtanám, de hogy nem dobnám ki az biztos. Azon lennék hogy keressek rá valami embert aki vigyáz rá. 

NGA képe

Sok rádiómagnónak messze jobb hangja volt, mint ennek. Ezt kis igények kielégitésére tervezték a nappaliba. A régi csöves sorozatot váltotta le, de ettől semmiféle minőséget nem kell elvárni. Arra jó volt, hogy a nappaliban vasárnak a déli krónikát meg a jó ebédhez szóla nótát lehessen hallgatni, vagy születésnapkor a Hopp te Zsigát :-) Ezek voltak a legolcsóbb sztereó készülékek. Mivel a hifinek a közelében sem jártak.

Kedves NGA! Igaz tényleg nem a legjobb sztereó rádió a világon, de azért nem kell ócsárolni. Nekem van ilyen és nagyon jól szól(t) (sajnos nemrég bedöglött, lehet csak a bizti égett ki nem férek hozzá.)  Én azt utálom az összes VT vagy akármilyen régi rádióban, hogy nem gondoltak a szerelhetőségre. Általában atomjaira szét kell szedni, hogy egy kis jelentéktelen alkatrészt cserélj benne. Szeretnivaló dög ez, de tény hogy nem éppen hifi.

NGA képe

Nézd, fogalomzavarban szenvedsz. Én nem ócsároltam. Ez a készülék a piacon azt a szegmenst töltötte be, ahol a hangminőség teljesen másodlagos volt, a lényeg az volt, hogy 2 hangszórója legyen, mivel akkoriban már beindult a sztereó rádiózás. Ez a készülék 2x6W teljesitményél 10% !!!! torzitással működött. Hangszinszabályzás nem volt, csak hangszin vágás, azaz csak eltüntetni tudta a hangokat. A hangszórók ugyanazok voltak, mint a Videoton Star de Luxe rádiómagnóban. Namármost ne is haragudj, de aki erre azt irja, hogy jól szól,  az még életében nem hallott mondjuk Videoton Apollot. Ami szintén a legalja volt a rádiókank, de messze különbül szólt, mint ezek. Nem ócsároltam, de azért nehogy a végére ebből is High End legyen. Ez egy olcsó alap sztereózási iényeket kiszolgáló kisteljesítményű sztereó rádió volt.

 

Egyébként most nézem, hogy a Disco Lady volt a 2x6W-os, ez csak 2x3,5W-os. 

Sajnos tényleg nem arra tervezték, hogy hanyatt ess a hangminőségtől, de én szeretem a szerkezetet. Van benne CCIR urh, és lemezjátszós. Ennyi és még nagyanyám régi lemezei nekem megfelelnek hangzásban, igaz semmi köze sincs a hifihez, de ennél a készüléknél közel sem ez a lényeg.

NGA képe

A lemezjátszójával vigyázz, alaposan tönkreteszi a lemezeket!

Ha már úgyis szóbakerültek a magnók esetleg nem tudnál nekem segíteni abban, hogy hány watton tudott duruzsolni a VideoTon Star rádiómagnó? fél, vagy mésfél?

NGA képe

A Videoton Star (RM 4620-76) 3,5W-ot tud kimjenő teljesitményben, a hangszóró 5W-os. Nekem Star de luxe volt az első komolyabb magnóm, akkor ez elég is volt. Igaz 1979-ben 12 éves voltam.

Az "NGA"jól tudja,hogy a TBA 810 mire képes. A VT-gyár RM sorozatának összes tagja,(STAR,TELSTAR,stb.)valamint az ekkortájt készült asztali készülékek (RÓMA,SATURNUSZ,stb.)de még az APOLLÓ is,TBA 810-es végfokkal készültek.Ebből következik,hogy valamennyi típus ismerttésénél 3.5 Watt van feltüntetve,kimenő teljesítményként.
A TV.készülékeknél is hasonló a helyzet,ott a TBA 800 van (volt)alkalmazva,2.5 Watt kimenettel. Az viszont,hogy a 810-est "könyörgőre" állítom,így abból több jön ki,más dolog.(Ezt MBA 810-el javaslom megpróbálni)

lgp.

hello én most saturnus supert hajtok felujitott változat.de a minöségéhez képest kegyetlen jol szol persze nem a gagyi gyári falakkal hanem pana falakkal szép magasak kellemes mélyek szal nekem tökéletesen meg felel az igényeim kielégiti jo mély magas mi kell több.

NGA képe

Na őneki készültek ezek a készülékek :-)

Mért a saturnus superemmel tökéletesen meg vagyok elégedve nekem megfelel hiába fikázzátok a tba 810 est egy jo kis erösitö.ami a tvk ben van az gagyibb hangu de a rádiokban jol szolnak mert más sáv tartományban vannak.jol figeljetek!!!!!!!!én sokkal töbre tartok 1 tba 810-est mint 1 made in japan hokomfity készüléket.ez legalább 30 év után is megy.azok a fosrakéták meg 1 év után meghalnak.szal lehet lenéztek h vidi saturnus supert hallgatok gagyi tba-val de inkább ezt mint japán barátaink.

A nyolcvanas években maszek műszaki üzletben dolgoztam, árultunk TBA 810-re tervezett panelt komplett alkatrészcsomaggal, de már akkor sem a hifisták vitték. Ha fogalmat akarsz alkotni a hifi hangzásról, akkor vegyél a V....n legalább mondjuk egy Marantz erősitőt. Ha szerencséd van, akár egy tizesért is szerezhetsz egy régebbi darabot. Én 35-ért vettem egy gyakorlatilag vadonatúj PM-8o Mk II-est, A osztályban is szól, AB-ben pedig simán 2x 1oo watt, na nem olyan mint a teszkós, hanem valóban annyit tud. Tehát a lényeg: nem kell bankot rabolni a jó hangzás alapjainak eléréséhez. Ha pedig meghallgatsz egy ilyet vagy hasonlót, a fentit oda fogod tenni, ahová való: a telekre, a retropolcra vagy a kukára.

NGA képe

Valamit félreértettél. Senki nem néz le azért mert Saturnust hallgatsz. Mindössze azt jegyeztem meg, hogy aki meg van vele elégedve, azoknak készült ez a készülék. Túl sokat nem szabad tőle várni, mivel ez egy általános kisteljesitményű ic, ami a kommersz elektronikai készülékekbe épitették be, mint pl a Videoton Star de Luxe rádiómagnó, ugyanis abban is ez van. Nem bánt senki, használd örömmela készüléket. Nekem is van egy Videoton Apollo-m, ugyanezzel az ic-vel, néha ránézek a polcon, jó nézegetni, mert ilyenünk volt 1977-ben, de hallgatni nem hallgatom. Valószinűleg azért, mert mostani fejjel csalódnék benne. Igy az emlékek szépek :-)

ÁDY képe

Mostanába, azt hiszem, hogy rossz honlapon járok!

/ezért nem is járok nagyon mostanában/

Qualiton87 képe

Én is nagyon unom már ezt az örökös Hi-Fi huzavona háborúkat.Bevallom, én is nagy HI-FI bolond vagyok,de sosem szítom az ellentéteket.Ha valaki incselkedik, arra rá kell hagyni.:O)Ennek a weboldalnak nem az a célja,hogy a tagok egymás holmiait fikázzák,arra ottvannak a Hi-Fi fórumok.Tényleg kezd már baromira unalmassá válni ez az ilyen szar olyan fos téma.Én úgy látom,hogy a hozzászólások amik szítják az ellentéteket, legtöbbször anonymus hozzászólások.Erre az esetre azt javasolnám,hogy csak azok a felhasználók tudjanak hozzászólásokat beküldeni,akik regisztráltak már erre az oldalra.

A 2009.ápr.10-én 17:02-kor a RE:VT.STAR hozzászólásomat én is Anonim irtam. A hozzászólásommal nem hiszem,hogy valakit is megbántottam volna.Ha mégis,ezért elnézést kérek. A fentieket megértettem,azt tudomásul veszem,a további hozzászólásaimat mellőzöm.

lgp.

Qualiton87 képe

Nem magára értettem, a hozzászólásában tényleg nincs semmi kivetnivaló,nincs miért elnézést kérnie.Én azokra az anonim felhasználóra értettem akik durva, sokszor a másikat sértegető hangnemű írásokat küldenek be.Mégegyszer,tényleg nincs miért elnézést kérnie.Akinek nem inge,ne vegye magára.:O)

igazatok van lehet el száltam a vidimel de attol h kommersz még nekem tetszik mert magyar és retro.ne fikázzuk 1más dolgait hanem fogadjuk el és mi akik tudjuk mi is az a videoton tartsunk ösze.sajnos sokan nem ismerik a vidiket.(mai fiatalok akik lenézik).

HY MINDENKINEK NEKEM LENNE EGY VIDEOTON RA 4312 ES RÁDIO ÉS BAKELIT LEJÁTSZOM CSAK A TŰ NINCS MEG AKI TUD SEGITENI AZ KÉREM VEGYEN FEL MSN RE djzola@windowslive.com elöre is köszi

NGA képe

Maa piacon volt egy ilyen Videoton Disco boy karc és kopásmentesen a gyári hangfalaival 3e Ft-ért.

Ojankor mivan mikor bekapcs után pár masodpercel füst jön a trafo részröl és a grec panel büdi?azota nem foglalkoztam vele külsö sérülést nem láttam de a grec kék kondiban van feszko.ha vki tud segitsen.

fenyoapa képe

Nézd meg pontosan honnan jön a füst, ha a trafó tekercsből akkor az zárlatos lett (pl. ha nagyon poros akkor beégett).

De ahonnan jön a füst azt kell cserélni/javítani. ÜDV

fenyoapa képe

Van egy Disco Lady-m (RA-5320s) és szétszedtem és a potméterek vezetékei most lógnak ki és nem tudom melyiket hova kell visszakötni.

Van - e valakinek itt Disco Lady-je?

KÖSZÖNÖM

vg62 képe

Nem tudom megállni,hogy ne idézzem itt Surányi Endre(aki nem tudja ki volt,nézzen utána,érdemes)szavait,saját gyártmányú törpeautójával kapcsolatban.bár már előre látom a válaszokat,hogy ki volt az,egy senkiházi,stb.íme:

"A szerkezeti részeket aláméreteztem,méghozzá alaposan.Úgy gondoltam,ha valami eltörik,azt majd megerősítem.Ez néhányszor be is következett.Ilyenkor nem kevés gúnyolódást kellett lenyelnem olyan kritikusok részéről,akik életükben semmi újat nem alkottak,de talán egy gyufaszálat sem voltak képesek meghegyezni."

Eddig az idézet,milyen szép lenne,ha az "illetékesek"megértenének végre valamit ezekből a gondolatokból.De úgysem ez fog történni,ami nem is baj,úgy unatkoznánk nélkülük,nem???

 

 

Szia Ády !

Ugyanilyen Disco Boy boldog tulajdonosa lettem, de több sorstársamhoz hasonlóan, nincs hozzá tűm.

A Tesla VK 4302 LG... fej megvan, de a cserélhető tű hiányzik.

Feleségem kedvenc Piramis lemeze leporolva várja a tűt, és az idő szorít, mert március 14-i születésnapjára szeretném megszólaltatni a gépezetet.

Ha tudsz segíteni, hol lehet tűt szerezni a lemezjátszóhoz, írd meg légyszíves. Hajrá VIDI! Üdvözlettel, Péter

Üdvözletem!

A HQ videonál ez már kifutott nem rendelhető tétel.

Viszont van a Thököly úton egy amatőrbolt ahol nagyjából kétéve én is vettem és talán most is kapható,mert a veterán cuccok a főprofilja (is) volt gelkás tulajnak.A rapszódikus nyitvatartás miatt célszerű telefonon érdeklődni.

http://amatorbolt.hu/

Ez a kis bolt biztos olcsóbb a Sini kft-nél ahol....

http://shop.euras.com/artikelsuche.php?login=3150936N&suchbg=VK+4302&hersteller=A+gy%C3%A1rt%C3%B3+neve

 

Remélem tudtam segíteni.

@:O)

Kicsit utánanéztem a dolgoknak, és úgy gondolom érdekes lehet végigfutni rajta hogy hány bőrt lehúztak az alapról. Első körben ott a Videoton RÓMA ami egy mono gép és egy sávba fogja át a nyugati és keleti URH-t. Második körben a RÓMA DE LUXE ami ugyanez, de már lapát gombokkal és rejtett powergombbal illetve skálafeliratokkal. Tovább fejlesztett változata a SATURNUS, ami már sztereó. Ennek lemezjátszóval megüberelt változata a SATURNUS SUPER. A következő fokozat a SATURNUS SUPER DELUXE, ami szintén lemezjátszós de már két sávban fogja át a nyugati és keleti URH-t, valamint megjelenik a programozási lehetőség is 4 nyomógomb formájában. Következő lemezjátszós változat a DISCO BOY, ami ugyanez, de mégse mert az URH gomb nem balról a harmadik, hanem már jobbról a harmadik. Aztán a DISCO GIRL ami ugyanaz, de mégse mert nem ra4312sg hanem ra4312sg1. Aztán a DISCO STAR ami szintén lemezjátszós de meg lett überelve egy kicsit erősebb végfokkal és egy műszerrel. Szerintem ez a plafon. Ennek lemezjátszó nélküli változata a DISCO LADY. Ennek egyszerűsített változata a DISCO BABY kisebb végfokkal és műszer nélkül. Ez így összesen 10 változat. Továbbá még a TELSTAR, STAR, STAR DE LUXE (ebből van sima és "A" változat) LYRA és a CAPRI. Itt is eljátszottak a monó sztereó változatokkal, de lemezjátszó helyett a magnóval spóroltak. Valaki javítson ki ha kihagytam valamit.

Meg lehet még említeni az Apollo RA 4301,  Nápoly deluxe RA 3301, Verona RA 3313 , valamint a Sirius RC 4602 tipust is. :)

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat