Videoton DC 3011 A


Forrás: 
Saját
Videoton DC 3011 A

Teljesen gyári állapotban van! :)

Szia!

 

Nekem is ilyen hangfalaim vannak, most már több mint 10 éve, és nincs az a pénz, amiért megválnék tőlük. Pár éve ragasztottam újra a peremet a mélyeknek, és azóta tökéletesek.Esztétikus, hálás, szeretni való, sőt inkább IMÁDNI VALÓAK!

 

Üdv!

Nekem Kb 1 éve van de most keresek hozzá hasonlót hogy még teljesebb legyen az öröme a szomszédoknak:D

imádom őket

d.

"legyen az öröme a szomszédoknak:D "

 

ezek nagy örömet szerezhetnének...

 

http://hangfalak.antero.fotoalbum.hu/

 

:)

 

http://www.retronom.hu/node/33868

 

András

krtecek képe

üdv!

az-az állító tekerentyű mire való a hangfalon?

Az van ráírva, midrange, tehát valszeg a középsugárzó hangerejének a többihez viszonyított arányát állítja. "Passzív hangszínszabályzó". Nem próbáltam, tehát nem vagyok benne biztos, csak tipp.

Mivel a középhangszóró nagyon érzékeny, sokkal hangosabb a mélyhez képest, ezért annak a hangnyomását lehet úgy-ahogy szabályozni.

panblue képe

Üdv!

Egész pontosan egy 45 ohmos 1 wattos huzalpotméter van sorba kötve a középhangszóróval.

És igen,úgy ahogy szabályozza a közepet ami mint ahogy shalafi is írta nagyobb hatásfokú mint a közép -és a magassugárzó.

panblue

 

:) A magas szerintem annyira nem marad el tőle, sőt, itt-ott hangosabb is, mint a HB12,5.

Kékedi Levente képe

Ahogy az én Hs 500-asomnál szintén. Jobbára a HD25 dominál a leginkább. A közép épphogy halkabb(bár az igazat megvallva ezt is lehetne igazán szabályozni, potméterrel, vagy váltóval) A mély sem rossz, csak kevesebb az igazi mélye. De ettől függetlenül roppant elégedett vagyok vele. (-:

Én erre az erősítő mély-magas gombját szoktam használni :) Mondjuk nekem eredetileg hangosításra való hangfalaim vannak (nem én vettem, kaptam őket), a Videoton 7386-ossal használom, mélyet, magasat maxra tekerve. Persze Loudness nélkül :) Lehet hogy a hangfal kialakításának hibája, de így szól elfogadható (ami nálam a tökéletest jelenti) minőségben. Lineárisban olyan, mintha a Sokol rádiót hallanám :)

Kékedi Levente képe

Nos igen. Ez mondjuk a hangfal hibája, ha már az erősítőn a hangszínszabályzóhoz kell nyúlni........de még egy komolyabb erősítőn semmiféle hangszínszabályzónak se illene lenni. A handobozokon meg potméternek főleg semmi keresnivalója. Ha én egy hangfalaon potmétert vélek fölfedezni, az már régen rosszat sugall.........:)

Szia!

Nos valóban a fallal lesz valami bibi, nekem volt és van is egy pár R-300 as párom "kölcsönben van", ezekhez nem kell hangszín, persze jól lehet a szoba adottságai miatt van ez így, mivel egyáltalán nem beltéri zenehallgatáshoz tervezték "fene tudja".... a kis vidi elég tisztességesen tud szólni.... még nekem is van egy, igaz, hogy nem azon hallgatok zenét állandóan..."egy retro hifis hobbi része komplett toronyban" :-)

A többi gépen az APT páros kivételével még hangerőpotméter sincs...... azaz többnyire  végfokok vannak és külön csöves előfok hozzá....amin csak egy hangerő potméter van "még bemenet választóm sincs"...mikor mit akarok hallgatni azt bekötöm.... kevesebb kapcsoló kevesebb potméter kevesebb zaj.....és a vicc, hogy ezt a részét is ugyan úgy szeretem "ki-be kötözés" mint magát a zenehallgatást....

 

Atesz

Rendes (kifejezetten hangosításra kifejlesztett) erősítővel még nem próbáltam. Szerintem azzal jobb lenne. Egyébként a Videoton erősítők lineárisan köztudottan vérszegények... sajnos...

Egy loudnesshez képest mindenképp.

Igen, nem hozzá való az erősítő...DE... ettől még szólhat jól "elfogadhatóan" együtt a kettő. PL az R-300 on még az ES Sony is hangszín nélkül szólt "szerintem egész jól". A Videoton erősítők hibás köztudat szerint vérszegények, pl pont ami nálad van az egyik legjobb hangú Magyar  szinte lineáris freq menetű erősítő! A testvére "6383" mas típusú sokadszorra KB 1 -2 napja járt nálam "kontakt javítás" az sem rosszabb mint a 7386 os, valójában nem tudom a zenekari fal típusát amit használsz "lehet szimpla közép fal mihez tartozott mélyláda stb", mert elméletileg 0-óra 0-percnél "lineárba" nem rosszabb a Videoton mint akár egy hangosító erősítő hangja, csupán teljesítményben kevesebb, így szólnia kéne redesen "elfogadhatóan" együtt a kettőnek! A korrektebb hangosításra gyártott hangfalak 100 db /1w/1m körül és felette vannak, így egy 2*50 es erősítő egy lakásban brutális hangerőre "db" képes azokkal a falakkal. Az lehet a gond, hogy szerintem valami egyszerű hangfal lehet valami elég kemény felfüggesztésű szóróval, ami mellesleg nem megy túl mélyre....de lehet egyéb probléma is, szoba, váltó, gyári e vagy nem, stb stb....

Szóval ne bántsd a kis lapos vidi-t..nem vele van a baj!

Ha gondolod privátban küldj üzenetet és hátha tudok segíteni valamit a dolgon....lehet valami egyszerű probléma van....ki tudja, láttam már olyat is, hogy épp az átbuherált váltó miatt nem szólt rendesen a hangfal....bármi megeshet!

 

Atesz

 

Kékedi Levente képe

Nem reklám céljából teszem ki most az alábbi linket, hanem pusztán a poén, avagy az elszomorítás kedvéért.:) Bár nekem nagyon vicces:)))) Ezt most nem hagyhattam ki!

http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/hangfal_hangrendszer/hangfal_par_1602192980.html?bk_medium=selfpromo&bk_source=gravity_vatera&bk_campaign=gravity&bk_content=index&bk_term=hangfal%20par

............:D Hát láttam már sokféle módon megoldott peremezést, de ilyet még esküszöm soha:)))) Hogy lehet egy peremet celluxal "megjavítani?!:)))))

EEEEzzzz nagyon komoly!

Sajnos azért ettől vannak még cudarabbak is:D:D:D

Jó link!

Atesz:)

 

Kékedi Levente képe

Ettől már ordenárébb módon megoldott peremezést elképzelni se tudok........ De legalább annyi haszna is lehet még ennek a linknek, hogy: "jó példa arra, így ne peremezzünk!!!!" jelmondat alatt.:))

A vicc, hogy ez nem is peremezés..ez el.aszás....

Láttam már olyat, hogy fel volt varrva egy biciklibelső a szegény 30 as bolgár pereme helyére...mondjuk gumi volt meg minden..DE...:D:D:D:D

Atesz

Ugyan, legalább még megvan a hangszóró. :)

igen..valóban így van..sőt a hangja vélhetően elég gördülékenyen szól, sőt jól pedáloz az alsó regisztereken :)

Atesz

Míg hozzá nem ér a lengőcséve valamelyik vashoz. :)

Igen...és az a baj, hogy nemvalószínű, hogy kicentírozta a lavort:)

Sztem már régen vége szegény hsz nek:(....lehet már tyúkitatót készítettek belőle:(

:)

Kékedi Levente képe

Én azért egész egyszerűen meg tudnám oldani azt a hangdobozt!:) ha már hiányzik a magas is, akkor vegyük ki a mélyet is, legyen dupla reflexnyílás.:))) A közép meg marad egyetlen "hangkeltő alkatrésznek" benne........:))))

Kékedi Levente képe

Én azért egész egyszerűen meg tudnám oldani azt a hangdobozt!:) ha már hiányzik a magas is, akkor vegyük ki a mélyet is, legyen dupla reflexnyílás.:))) A közép meg marad egyetlen "hangkeltő alkatrésznek" benne........:))))

Kékedi Levente képe

+még kiszerelném egy fára madáretetőnek, és a falu leghíresebb "zenélő madáretetője" lenne.:)))

Tegnap nagyon belehettem rúgva!

Így helyes a hírdetés!

Sziasztok!

 

Eladó tökéletes állapotban egy Videoton DC 3011a hangfalpár!

Ára: 40000Ft

 

Üdv.

Kékedi Levente képe

:D

Szia!

Szerintem aludj rá még 1 et.......relax!

Atesz

Kékedi Levente képe

Szerintem ne szóljunk bele mennyiért kívánja eladni, mindenki annyiért adja amennyiért a szíve elengedi, és akinek megér ennyit, akkor az eladó még jól is járt. Ez is egy tény, hogy ez a hangfal ennek az árnak a felét sem éri meg, és el is mosolyoghatunk az ár láttán, de vannak akik még ennyiért is fájlalják elengedni, és vannak akiknek ennyiért ilyen állapotban megéri. De valóban számunkra túlzás ez az ár, mivel képességeivel nem arányos.

Csak azért írtam, hogy biztos legyen!

.....valóban mindenki annyiért ad..és vesz amennyiért jónak látja..tartja...

Atesz

vargamester képe

Az itt említett hangfal ami eladó az nem ez a pár. Láttam a hirdetést és ez a kép is ott volt köztük. Gondolom innen vagy alahonnan leszedte az illető és feltöltötte h ilyet árul gondolom én.
vargamester

Sziasztok!

 

Gyermekkoromban apukámnak pont ilyen volt egy Videoton erősítővel.

Szeretnék vásárolni ilyen típust, de szeretném felújítani is. Értem ez alatt azt, hogy mindent kiszeretnék benne cserélni majd. Hangváltó, hangsugárzók.  A mély középsugárzó típusa:  videoton ha31 /1008 ez?

vagy ez:  videoton ha31-422

 

Köszi a válaszokat.

Kékedi Levente képe

Az eredeti mélyközép hangszóró típusa HA31/1008 volt, a 90-es évek utániak, illetve a mostani gyártmányok neve pedig HA31-422.

A középhangszóró HB12,5/1108 volt, ezt ma HB12,5-326 néven gyártják,

a magashangszórót pedig HG2,5/1638-nak hívták, ma HG2,5-464-el váltható ki, melyek mind kaphatók a H2000-től.

Nagyon szépen köszönöm! Akkor a H2000-hez fogok fordulni :)

Köszi a választ!

Hello, nem tudja valaki véletlenül ,a keresztezési frekvenciáját ennek a hangfalnak??

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat