Videoton D-206 Elliptone ritkaság


Forrás: 
prospektus
Videoton D-206 Elliptone ritkaság
NGA képe

A baloldalt látható.

Kiss Béla lászló képe

Kedves Gábor, megtennéd, hogy azt a vT prosit is elküldöd nekem, amiben ez található? Volt szerencsém életemben látni ilyent, 1988-ban...Ha jól tudom volt "szupertrió" néven is hansugárzó szett a '70-es években, na olyant még nem láttam...Küldtem egyébként a magnum kukacra képeket a Pioneer ribbon fülesről, de visszadobta a szerver...:O(

Radios20 képe

Ó köszi, hogy írtál!

Ezt én kérdeztem az egyik, Videotonos kártyanaptárnál!

Köszi!

gti3per888 képe

Ilyet láttam egy ideje a piacon, csak az fehér volt és más volt a talpa, az eladó 30000ft-ot kért érte. A teteje levehető, ott volt benne egy 20 centis öntvény mély ami érdekesen felfelé nézett, a magasok meg körbe belül az elipszis falán, a hangváltót nem láttam. Pofás kis darab, elfogadnék egy párral. Vajon hogy szólhat...

NGA képe

Igen, fentvan az aukciós oldalon, de nem 30-at kér érte, annyiért még nem adja oda. Valószinűleg ennek is a ritkaságát kell megfizetni, nem a hangját, a műanyag burkolatban elég gyenge hangja lehet.

 

gti3per888 képe

Én a verseny utcai piacon láttam, rendesen ki volt téve, megnéztem, kérdeztem mennyi, mondta az eladó, hogy "30000, ez valami ritkaság lehet, rendesen megkérik az árát", a cucc másé volt csak ő próbálta eladani. Ott fogtam és le is emeltem a tetejét, asszem láttem is hogy az egyik magas hiányzik beőle, vagy gyárilag ilyen, nemtom.

Ime azt Elliption ihhletője:

 

Grundig Kugelstrahler 700 1969-ből.

 

http://www.grundig.hu/index.php?id=1583&pic_id=750&no_cache=1

Kiss Béla lászló képe

Hasonló kalakítású elliptikus sugázója volt Grundignak, Dualnak, Philipsnek, NordMende-nek is. Ez a "space-age" jegyében fogant formaterv korabeli jelenség volt európában (is), nem mondható, hogy egyika másik koppintása lett volna, mert meglehetősen egy kaptafára készültek ezek a hangszórók.

Csak egy dolog, a hal neve: Elliptone

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat