VideoTon Disco Boy


Forrás: 
Saját
VideoTon Disco Boy

Nemrégiben elcseréltem egy kandallóórát erre a szépségre. Nagyon jól szól URH-n de kh-n és rh-n nem működik, ami nem nagy veszteség, mert a 2 sávban össz. 1 magyar adó van. A lemezjátszójából igaz apró dolog, de hiányzik egy pici rugó ami a tányér meghajtótárcsáját a motor tengelyéhez szorítaná, de ezt megoldottam egy golyóstollban lévő rugóval, s azóta fasza.

Radios20 képe

Ez Igen! Jól néz ki a gép! :-)

Kiss Béla lászló képe

Szia, ha az AM-tuner néma, az 90%-ban a tápfeszültség leszakadásával magyarázható, ami könnyen orvosolható. Tényleg nagyon szép gép, de a lemezjátszójára ne negyon tegyél fel okosabb lemezeket, legalábbis ne hallgass rajta úgy általában, mert a Tesla kerémiahangszedő és a hozzá tartozó közel 10g-os tűnyomóerő kivégzi a lemezeidet, szó szerint...:O(

Ezeknél a lemezjátszóknál a lemez végénél a kar mit csinál? Úgy értem, hogy ott marad e vagy visszaugrik e a kiindulási helyére?

Csak kikapcsol és felemelkedik, de nem megy vissza. Ilyet még az NC470 (ld. NAD 5120) sem tudott :-)

ml

Nemcsak a disco sorozatban hanem a star meg a star deluxe-ban is a rádió panelja lényegében ugyanaz. Elég trehány a kivitelezés, tele van plusz drótokkal, mert nem lett normálisan megcsinálva hozzá a panel. Tipikus hiba ezeknél úgyvettem észre hogy az am sávokon csak a végfok alapzaját hallani. Star, star deluxe, disco, mindegyikkel volt már dolgom, és a hibát már többször egy hülye alkatrész okozta. Van a panelba beültetve egy kb 1cm x 1cm-es panel 4 érintkezővel, amire rá van "integrálva" 3 ellenállás. Ezek szakadnak meg. Rá van írva a panelra az értékük ki kell őket váltani és utána nagy valószinűséggel magukhoz térnek az AM részek. Meg ha szét van már szedve a gép érdemes kicserélni a végfokoknál elsősorban a 100 mikrós kondikat. Szeretnek zárlatba átmenni, és megfüstöltetni a trafót. Persze ha valaki akar még foglalkozni velük. Egy baby nekem is összejött ilyen olyan maradékokból, és összeházasítottam egy "kit" végfokkal amiben 2db tda2030 van. Annak ellenére hogy könnyű volt beépíteni, és hogy lehetne több a táp is azt kell mondjam nem érte meg. A magas hangok szebben kijönnek valamivel, de ennyi. A bakelites szétesős isostat power gombot is kivágtam belőle, mert annál gyakorlatilag bármi jobb. A disco boxokkal is kísérleteztem. Sokféle hangszórót tettem bele, de az még annyira se érte meg a fáradságot. Azt kell mondjam egy műanyag vödörnek jobb akusztikája van. Szerintem egyáltalán nem lettek megtervezve, szó szerint csak egy dobozt kaptak a hangszórók. Ennek ellenére szeretem ezt a gépet, jó ránézni, és a színes skála sem egy utolsó látvány.

:) Nem kísérletezni kell, minden információ adott.

A H1320 TV hangszóró, freeair alkalmazásra, nem is kell hozzá doboz. Másféle hangszórókkal, másféle paraméterekkel pedig biztosan sérül a mélytartomány.

 

A végfoknál a tda2030-2040 sokkal jobb, mint az eredeti, de kell hozzá a +- kb. 15V. Ez az eredeti trafóval meg is oldható. :)

A dobozok azóta már nincsenek meg. Kaptam egy ajánlatot rájuk és eladtam. A kitre épített végfokpárom "sima" tápot igényelt nem "pluszminuszosra" volt megcsinálva. Többek közt ezért se akartam vele túlzottan variálni. Meghallgatnám azért diliből hogy milyen a pluszminuszos felállásban. Szerintem elboldogulnék ennek a megépítésével is, de most nem mozgat a dolog annyira hogy nekiálljak mert legalább egy nap elmenne vele. Talán majd valamikor később. Mindenesetre a baby még megvan. :)

VideoTon


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
Disco