Videoton DC 2550 A


Forrás: 
saját
Videoton DC 2550 A

3 pár Dc 2550 A. Kitűnő allapotban vannak ha szabad mondani. 3 különböző még is ugyn az. Esetleg valaki tud még e 3 féle formán kivül h lenne gyárilag még más fajta belőle?

foto_1.JPG foto_3.JPG foto.JPG
Kékedi Levente képe

Ejha.....látom tovább gyűjtöd őket, és a múltkor említett helyhiány sem szegi kedved. Egyébként a két DC 2550-es miben különbözik egymástól? A DC 2540-hez volt szerencsém, az 4 ohmos, kis porsapkás, és öntvénykosaras a mélyközepe, de a 2550-esekből még nem hallottam kétféle verzióról. Egyébként a DC 2540-esből is van egy hangyányit másabb verzió, aminek a középhangszórója sem a fényes műanyag porsapkás, hanem a papír porsapkás, nekem olyanhoz volt szerencsém. :-)

vargamester képe

Hát a képn nem látszik annyira a külömbség végül is. A két közéső nagy porvédős az a meg szokott hangszórókkal szerelt 2550. a másik  mellette a kis porvédős már teljesen más. a mély különbözik aban alukosaras mély sugárzó van. illetve ez a hangfal dupla olyan vastag fa anyagból készült mint a másik ketttő. a csatija sülyesztett kialakitásu. a kereti is mások nincs bennuk a merevités nem simul még rá a hangfal elejére teljesen mert a fel fogató fülek még nincsene sülyesztve. ilyenekbe tér el. a harmadik végül is csak annyiba h barna a külselye az elején a fekete bevonat is más a hangszórok végül is ugyan azok mint a másik fekete 2550 ben :) apróság némeik eltérés de ettől a doboz már nem olyan és külömbözik a másiktól :)
ha ugy lesz majd egy jó állapotban lévő 2540es párt is szeretnék majd :)

A 2540 mindig HB10-586-tal (vagy a rokonaival) készült.

Volt olyan időszak amikor még a HA25/10KS ment a 2550-be, aztán lett belőle lemezkosaras HA25-451. Nincs szó több változatról, ezek a hangszórók egymás megfelelői.

vargamester képe

Több válltozatra én nem feltétlenül a hangszórók máságán gndltam.hanem esetleges válltoztatsok a dobozon. mint előző válaszbanirtam fönt a két fekete doboz anyaga is el tér vastagsában. A barna csak a szinében tér el. ezekre a más kialakitásokra értem. gyárilag volt e még ezeken kivül olyan ami még ezektől eltér akár hangszórban akár külőleg. még ha esetleg előfordulna egy barna pár alukosaras mélyel ami gyári azt még el fogadnám.

:) A műanyagfólia színe és a doboz anyaga nem a tervezőasztalon dőlt el (akkor sem). Közszükségleti cikk, a darabszám érdekében bármilyen megoldás engedélyezett (volt).

 

Át kell szerelni a /10KS mélyhangszórót a barnába, és máris kész. :D Lehet, hogy egy ráspoly kell majd hozzá. De tetszőlegesen bevonható bármelyik fekete doboz is barna fóliával. Esélyes, hogy a két szélső is ennek az eredménye.

vargamester képe

A bevonata teljesen gyári nem egy ilyennel találkoztam illetve egyik barátomnak is ilyen barna van. Ritka ilyet találni de azért lehet.  :)

Reménykedem benne h fel bukkan még valami fajta ami kitűnik a sorból :)

Megerősítem vargamester szavait,nekem is volt ilyen típusú gyárilag barna bevonatú hangfalam.Volt 2050-esem is ami szintén barna dobozos violt gyárilag,az sem volt olyan gyakori,most meg már pláne.

Szép a gyűjtemény,igazi retro darabok.

retropotlo

Igen, a 2540 ugyanazzal a középpel készült mint a 2040, tehát nem a 2550 habszélű közepével, hanem a "teljesen papírral" (a HB 10-586 a h2000 féle elnevezés, a régi valami HD 10/1014 vagy valami hasonló volt, elfelejtettem :( ) 

A barna fólia a dobozokon nem a véletlen szüleménye: A barna hangdobozt a barna állványhoz adták. Az első kistorony állványából lehet még barnát találni, de a nagyból majdhogynem esélytelen.

vargamester képe

Keresgéltem állványok után de nem nagyon lehet már most kistorony álványból se barnát. Nehéz már ilyenekre találni. Gyári tényleg ez a barna bevonat nem egy ilyennel találkoztam már nem egy ygakori természetesen :)

A barnaságok találkozása az ezüstre fújt műanyag hangszórókerettel általában véletlen hiba, vagy csak utólagos beavatkozás következményei.

 

A HB10-586 a VT eredeti megnevezése.

...akkor ezek szerint a videotonnál elég sok hibát és sokszor követhettek el.

Én anno gyári újként vásároltam meg barna színben a dobozokat.

retropotlo

 

:-) Egy internetes fórumon bármi előfordulhat, és ugyanakkora eséllyel annak az ellenkezője is.

Zsolt77 képe

Gartulálok a gyűjteményhez, nagyon szépek. A napokban beszereztem egy pár alukosaras DC2550-es vastagabb dobozost és mivel Önnek van ebből több is, gondolom ismeri a közép- és magassugárzó bekötésének a polaritását. Ezúton szeretném megkérdezni, hogy a középnél fordítva kell bekötni a polaritást? Valamiért erre emlékszem, de nem vagyok benne biztos. Felújítom a hangfalat, szerencsére annyira azért nem volt lelakva. Köszönöm előre is! Üdv, Zsolt

panblue képe

Üdv!

Igen,a középsugárzó fordítva van bekötve gyárilag.

Ha jól emlélszem akkor a sárga (+) vezeték van a hsz - pontjára kötve és a fekete (-) a hsz + pontjára.

panblue

Zsolt77 képe

Köszönöm, bekötöttem fordítva, de ettől rosszabb lett a közép tartomány.

Egy JBL Decade ládával hasonlítottam (erősítő Pioneer A-70) össze és hallható volt a fázis probléma a DC2550-es hangjában.

Ezután kiszereltem és kézzel kezdtem el távolodni a középsugárzóval a hangfal síkjából, miközben szólt. Kb. 5 centire megjött a közepe.

Beforrasztottam polarítás helyesen és így a láda síkjában jött meg a közepe rendesen és 5 centire pedig kioltások voltak. Tehát nem jó a fordított bekötés, legalábbis ezzel a hangszóró készlettel, ami ebben van:

mély HA25/10KS

közép HB10/1018

magas HG2,5/1638

Vastag dobozos.

 

Üdvözlettel,

Zsolt

Kékedi Levente képe

Én úgy tudom, hogy a DC 2550 esetében teljesen mindegy, hogy forgatja az ember azt a közepet, akkor is lesz kioltás, vagy a mély és közép keresztezésénél, vagy a közép-magas találkozásánál. Egyszerűen nem illeszkedik jól azokhoz a hangszórókhoz.

Zsolt77 képe

Köszönöm!

Amikor a polaritás helyesen van bekötve, akkor áll a legközelebb a JBL Decade hangfalhoz a közép hangja.

Ha a méllyel akad össze, az akkor nekem kevésbé zavaró, mint a magasnál.

Nekem így elfogadható. Nekem ez inkább csak nosztalgia, rég szerettem volna egy ilyen DC2550A típust alukosaras méllyel. :-))

Üdv minden rajongónak! :-)

 

Kékedi Levente képe

Úgy rémlik, ebben a bekötésben lesz jobb, az eredeti fordított bekötéshez képest.

Zsolt77 képe

Igen, így biztos jobb azonos polarítással bekötve. A fordított biztosan nem jól illeszkedik a magashoz. Köszönöm, Zsolt

Kedves olvasók! Van 2db Videoton DC2550A hangszóróm, nem értek hozzá, de 8 ezer ft-otgondoltam érte, ha van, akit érdekelne! Remélem nem probléma, hogy itt hirdetek. 3. kerületből azonnal elvihető/kipróbálható. Képet e-mailben küldök.

Kékedi Levente képe

Szervusz!

 

Inkább a "küldj be: hirdetést" rovatba tedd át, itt meg fognak szólni érte az admin-ok. Jobb oldalt felül találod. :)

Köszönöm, adtamfelhirdetést, ezt a hozzászólást holnap letörlöm innen! Üdv

T.Hirdető!

Éppen ilyen hagfalakat keresek,de látom elég régi a dátum,nem tudom meg van-e még?üdv Kunics   email:t-sany@freemail.hu

Hello Vargamester!

Én szeretnék vásárolni 1 pár működőképes Vidi DC 2550 A hangfalat,hogy lehet ezt megoldani?üdv Kunics

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat