Videoton DC 2003A


Forrás: 
Saját kép
Videoton DC 2003A

Nagyon régen nem töltöttem már fel ide képet, de úgy gondoltam, hogy a napokban kapott Videoton DC 2003A hangsugárzóimról készített képet érdemes, mivel ilyet még nem találtam itt.
Elsőre egész szimpatikus hangsugárzók. A doboz masszív, vastag anyagból készült ami elég nagy tömeget kölcsönöz neki. A lekerekített élek esztétikusak és nem mellesleg akusztikai szempontból is előnyös. (kár, hogy az előlapot nem kerekítették le hasonló módon, épp ez volna a lényegesebb) A hangszórókészlet is bizalomgerjesztő, a kor színvonalának egyik legjobb hangszórói alkotják. Nos a hangja már korántsem ennyire jó. Szokásos "Videotonos hang". A közép és magas tartomány picit hangos, és torz. Ezt a későbbi méréseim is alátámasztják. A hangváltó a felelős, szokásos tervezetlenség tapasztalható itt is. A hangszórók problémáit kezeletlenül hagyták, és az eltérő érzékenységekkel sem kezdtek semmit. Viszont érdemes időt szánnom rá és egy új hangváltót terveznem hozzá, utána feltételezhetően már normálisan fog szólni.

oldtimer képe

„a napokban kapott”

 

Hogy lehet ilyet kapni? És hol?

Igaz, egyszer valaki kinált egy fél szobányi "szocreál" magnót és lemezjátszót, Polimer szalagokat... stb. De hangdoboz egy sem volt köztük :(

 

üdv.: oldtimer

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat