Videoton Fortuna 2 televízió


Forrás: 
saját
Videoton Fortuna 2 televízió

Cseppet hiányosak a gombok amint látom, de szép darab.

Az egész UHF hangolóegységet kipakolták belőle.A Tv nem műkődött de miután kicseréltem egy elfüstölt PCF200-as csövet sikerült feltámasztani. :-)
A képcső is jó,csak a kondenzátorokkal lehet valami,mert "a képcső alsó harmadánál egy fényesebb csík alatt a kép hiányzik" ill. a vízszintes és függőleges eltérítéssel is bajok vannak... sajnos én nem igazán értek hozzá,ill annyit igen hogy ne piszkáljam a "kutyaház" ill. a képcső környékét ha nem akarok elevenen megsülni... :-)
Ha neked vagy valakinek van valami jó tanácsa tisztelettel és szívesen fogadom.

Ma "megmentettem" a baltától 2db Videoton ill. egy Orion "Viktoria" AT-759-0 tévékészüléket
Majd lefényképezem és felteszem "őket" is
Egy öregúrtól kaptam őket,és az egyik 6 csatornás Videoton tutira működik

Szóval a televíziókészülékek amiket kaptam:

-Videoton Super Star 24 Computer Technik
(majdnem olyan mint a tiéd és mondhatni működik :)

-Videoton Color Star Computer Technik

-Orion AT-459-0 "Victoria"
(az előbb elírtam 759-et írtam ami az Orion Oretta típusszáma,de nam baj mert olyanom is van,szerencsére a nagyszülők nem soha dobták ki a tévéiket... az elsőt sem ami egy Kékes volt :-)

Én azt tanácsolom, hogy porold le , és keress neki valami méltó helyet, ahhol békésen ellehet megának ( nem úgy értem , hogy add el félre ne érts) Ha pedig a javítással komolyan szeretnél foglalkozni, akkor menny fel a vévévé.elektronline.hu oldalra, ott a távjavítás kategóriában csinálj egy újjat, azzal , hoy mi a gond, vagy ha például szeretnél tunert szerezni a tévéhez akkor oda írd meg, sok kedves és segítőkész, hozzáértő mester látogatja az oldalt, ők bizonyára fognak neked segíteni, ha valamelyikőjüknél leledzik egy. sok szerencsét a további gyűjtögetéshez, javításho. ja és az Orettáról nem tennél fel képet?

De kár, hogy már nincs meg!1990ben van egy kép rólam és egyik unokatesómról,hogy egy ilyennek a képcsöve helyére tesszük a fejünket..vagy akkor lett 2ből 1 csinálva,vagy a 2.odik akkor lett kibelezve...ha jól emlékszem,akkor az egész lentről-felfele hangolóegység meglehet még valahol...remélem!Ez a 2 ilyen tv régesrég 1980valahányban még anyai nagyszülők nyaralójában figyelt,az egyik volt a másiknak az alkatrészbányája...aztán a 2megsemmisülése után lett egy 4csatornás fiókos-szenzoros Orion..vagy 8csatornás volt?nem tudom...az sincs már sajnos meg,az tovább bírhatta 1990valameddig...és amikor régóta nem voltam ott,akkor kérdés nélkül ki lett dobva...pedig akkor már éledezett a gyűjtő kedvem...de 1996ban szereztem onnan 1966os ős-LEHEL hűtőt...a szoba egyik sarkában máig el van barikádozva, de a Trabant kombiban szállitástól "megsértődhetett",és azóta nem kapcsol be...még a zöld tetején van egy DANFOSS hőmérsékletszabályozós kapcsolója...ilyen karom-beakadós ajtajú...belül dura zöld szinű a müanyagja...és a kis alu mélyhűtője,eredeti ajtajával, kb egymásra rakott pár fagyi fér bele meg néhány jégkockatartó...az alsó részén a kompresszornál még nem lépcsősen lejtett ugrásszerűen a belső tér,hanem csúszdaszerűen...úgy mint a lépcső nélküli 412es Ikarus buszokban a középső ajtóktól a hátsóig és a motorrészig...vagy a lépcsős 415ös olyan?

"Bisztoss jó munkásemberr" S.B./Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Szia! A tv-t felújitottam és szépen üzemel.. ha megtalálnád valahol azt a 4-programhelyes UHF-mechanikát szólj.. :-)

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
Fortuna