Videoton DC-2002 A


Forrás: 
saját
Videoton DC-2002 A

Videoton DC-2002 A

A jó öreg Cleopátra rádióerősítő gyári hangfalai:) Grat hozzá, szép állapotban vannak.

Köszönöm! Sajnos a mélyek elvannak már szállva meg az eggyik dóm is a 2 hangfalban. így hozták. valahol ezeket a hangszorókat nem lehet javíttatni? nem vagyok nagy szakértő sajnos ezért nem tudom. Inkább szeretnék eredeti hangszorókat bele mint újjakat pl. (sal), korhüség miatt.

Kiss Béla lászló képe

Szia!! Eszedbe ne jusson kidobni belőle az eredeti szórókat!! Azonnal elveszíti a doboz úgy auditív, mint anyagi értékét! A H2000kft-s dóm magas nem ehhez a keresztváltóhoz való, a 20-as Vidi mély, amit árulnakm későbbi fejlesztés, több, kevéssé ismert paraméterében eltér. Pl a membránszél engedékenysége kapásból nagyobb annál, mert más dobozt szántak neki! ezek apróságok, de aztán nem érti az ember, hogy az eredetileg kellemes hangú hangsugárzó miért lett hitványabb, és mintha az erősítő sem szeretné annyira. Sokkal nagyobbat veszítesz nem-belevaló szóróval, mint amennyit a mágneskörök (esetleg) gyengültek.

Hadd ajánljak valakit: mihaly_agi@freemail.hu  A csaj profi hangszórójavító 25 év rutinnal, Orion és VT specialista, és csakis vele javíttatok. Mindent megjavít: égettet, hullottat, szakadtat, romot. És a végén nem is láttad, hogy hozzányúlt. Szombathely mellett, Iváncon lakik, én is postázni szoktam. A két mélynyomót eredeti esztétikai-akusztikai állapotba hozza egy darab új áráért. És akkor érték van mentve, nem visszakézből vagyon barkácsolva.  Remélem, tudtam segíteni, üdv!!

hello!

 

 

Lehet őket javítani, de tekintve hogy kaphatóak újonnan is, így az is egy alternatíva. Az elöregedett mágneskör miatt szvsz. lehet hogy jobban megéri újat venni, nem drága hangszórók.

 

(Budapesten pl. a Bercsényi utcában lehet kapni a legtöbb tipust)

valószinüleg akkor ez lesz. Esetleg van honlapja ennek a boltnak?

Üdv! A hangszórók eredeti pótlását megteheted a: Bp.VII.kerület Vörösmarty u. 9. Incomp üzletben is. Jófej kiszolgálás és hozzáértés is fogad. Van honlapjuk és ott megis nézheted az árakat: http://www.elektronikai-alkatresz.hu/

Tulajdonképpen Székesfehérvárról mindent beszereznek ami csak kellhet videotonhoz.

Ha mégis cserélnéd a hangszórókat (amit én sem ajánlok), akkor megvenném őket de rögvest :).

Üdv !

Nekem van ha érdekel még 2 db videoton keret 200mm mély.

Az egyik teljesen csupasz a másik pedig félkész.

panblue képe

Üdv!

Általában én is szeretem az eredeti hangszórót felújíttatni,de van tétel aminél nem biztos hogy megéri.

A 20-as vidi az a kategória amit szerintem nem éri meg felújítani,igaz hogy ez a fajta gyári mély ritkaság,de ha vége van akkor szerintem jobb az új alternatíva.

Én még kisebb dobozzal jártam úgy hogy nem volt mit felújítani benne (mélyek nélkül kaptam-telesound 2000,itt a retronomon megtalálod a felújítási projektet) ezért próbaképp vettem bele hangszóró 2000-es 20-as vidi mélyeket,nem csalódtam.A kis litertérfogat ellenére nagyon szépen muzsikált,sem átvitelre sem hangnyomásra nem panaszkodtam.

Ami a mágneskört illeti,valóban van hogy a régi hsz-ban csökkenhet a "delej" és az nem OK.

Ha új hsz-t vásárolnál én is az Incomp-ot ajánlom elsőként (VII.ker Vörösmarty 9) vagy a Marion Kft-t (X. Jászberényi út volt Orion gyár mellett).

Ha mégis a felújítás mellett döntesz akkor a Sonido-t ajánlom:

VIII.Dobozi u.27

üdv: panblue

 

Hangszóróügyben inkább javítani érdemes, vagyis az eredeti állapothoz közeli helyzetet visszaállítani, mint felújítani.

Ez a hangszóró egészen más, mint a most kapható 200mm-es HA20-484, az új ugyan minden szempontból jobb tulajdonságokkal bír, de épp ezért nem olyan, mint a régi, szóval ha cél, hogy az eredetihez hasonlóan működjön, akkor a javítás a megfelelő megoldás.

 

A Sonido több szempontból is rossz ajánlat, nincs a hangszóróhoz való alkatrésze, és mostanában nem/alig javít már.

Király József képe

Tudja valaki hogy ebből hány fajta létezett,mert nekem olyan van mit a képen csak fekete az eleje,meg van más fajta magassal szerelt változata is.?

A mélyközép alkatrészei biztosan változtak idővel, a közép gyártási módszere is párszor, aztán, ha elfogyott a régi magas, lehet, hogy beletették az újat.

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat