Orion Mór televízió


Forrás: 
Saját
Orion Mór televízió
lexipadre képe

Nekünk GALL néven volt 67cmes francia/gondolom thomson/képcsővel.A szenzor kapcsólói sokat szarakodtak.A képe viszont 1 osztályú volt.1986-2001 ig használtuk.Egyébként egy kisebb vagyonba került.Csak OTP részletre bírtuk megvenni.

Ugyan ilyenünk van:) Néha javítani kell de általában működik:)

Redneck képe

Nekem is volt Mór tv-m, a szüleimtől kaptam meg ugy 94- 95 táján, mert akkor vettek egy új, "nyugati" szögletes képernyős ITT televíziót, mert akkor az volt egy ilyen baromság, hogy az a jó, ha a képernyő sarka szögletes. Engem éveken át nem zavart hogy nem sarkított a képcsövem... Kedveltem a képét, szép kiegyensúlyozott szinei voltak, és a kontraszt is megfelelő volt. Ezeknek a tvknek még olyan más hangjuk volt, erőteljes és relatíve mély. Most egy Philips tv-m van, már jó ideje, de abban szerintem egy 3 cm-es hangszóró lehet, olyan kehes a hangja :)

 

Amit nem szerettem benne, hogy rettenetesen "fűtött", a kis szobámban rendesen felvitte a hőfokot 2-3 celsiussal.A hátlapja ilyen krémszínű műanyagbol készült, és a forróbb részeken(képcső nyaka, sokszorozó) szépen megsötétedett. Ezeken a helyeken forrasztópáka hegyével  ki is vágtam a szellőzők rácsait hogy a levegő még konnyebben áramolhasson belül :) Hát na, szerettem kókányolni...

 

Az utolsó időszakban előjött neki egy olyan hülye szokása, hogy a leg váratlanabb időpontokban csattant benne valami, de olyan hangosan, hogy majd be ****** tőle :) Gondolom a nagyfeszültségű kábel szigetelése elöregedett és áthuzott. Ez filmnézés közben kicsit idegesítő tudott lenni. Ezért eladtam, még mielőtt fel nem robban vagy ki nem gyullad. Megjavíttatni nem akartam mert engem is megfertőzött a "sarkított képcső vírus"

 

Amugy egy megbizható TV, több mint 20 év folyamatos használat alatt egy sorkimenőt kellett csak benne cserélni meg egy sokszorozót.

 

Ja és ez még a dögnehéz kategóriába tartozik:)

 

 

- Anyósoméknál van egy ilyen, csipketerítővel a tetején ahogy illik;)
Régóta nem használják, így nem tudom működik-e. Viszont nagyon szép állapotú.

 

Hát igen, a régi tévéknek a hangja kicsit más volt.. Amikor a 90-es években anyámék megvették a javíthatatlanul besárgult colorstar helyett az elegáns, fekete samsung tévéjüket, Sokáig nem hittük el hogy tényleg ilyen szar a hangja.

(és tényleg, egy zsebrádió kat. hangszóró volt benne)

 

 

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2
Mór


Akio Morita
Találat: 2
Amor kölni
1980-1989
Morris
Ismeretlen évjárat
Morzsalapát
Találat: 2
Pomorin fogkrém
Találat: 2
Tej avonmore
1990-1999
Tömörfa szék
Ismeretlen évjárat