VIDEOTON RM 6601


Forrás: 
Saját katalógus
VIDEOTON RM 6601

A VIDEOTON RM 6601 saját fejlesztésű (nem távol keleti) és egyben utolsó rádiósmagnója levehető hangdobozokkal. A BNV-n bemutatták, de a boltokba már nem került. Mintapéldány készült, ha van valakinek megvenném, üzenjen. Üdvözlettel,

Elég komolynak tűnik, csak az a baj, hogy ekkoriban már a kétkazettás magnók voltak a menők.

Kalmopirin képe

Nem is gondolná az ember valahogy az első ránézésre, hogy Videoton.

Akár valamilyen német cucc is lehetne.

 

Komoly, nem komoly? Kinek mit jelent? És mit jelent egy ilyen készülék?

Emlék. Napi használatra, mondjuk webprogramozás közben legyen mit hallgatni, stb.

Kalmopirin

Sziasztok!

 

Én kb 1999 környékén dolgoztam a Budaörsi primagáz üzemben, ott volt egy Erdélyi kolléga, akinek volt egy ilyen magnója. Bánom hogy akkor nem fényképeztem le. Viszont ez azt jelentheti hogy csak volt valami gyártás. Ő azt mondta, hogy Romániában árúlták, csak marha nehéz volt ilyet szerezni. A magnónak ki lehetett pattintani a trafóját, és lehetett a helyére elemeket tenni, akkoriban ilyen készüléken nem volt vu mérő, na ezen volt, és lehetett is állítani a felvételi szintet, vagy ha átkapcsoltad, a rádió állomás erősségét mutatta a ledes kijelző. Sok extra dolgott tudott, mindenre már nem emléxem. Esetleg tudtok egy jobb képet küldeni, szívesen venném, sukein@gmail.com. Szuper egy csúcs készülék volt.

Dr Dee képe

Nem is hallottam erről a kéazülékről. Amúgy ez egy próbálkozás volt a Videoton részéről. De talán az egyik oka,hogy nem került sorozat gyártásba az,hogy a távol keleti cuccok(Japánokra gondolok) hihetetlen jó minőséget adtak effektive mindenki számára elérhető áron ebben a piaci szegmensben.

Nem sok képet lehet találni erről a készülékről. A legnagyobb "hifis" weboldalnak sincs jobb képe:

https://www.radiomuseum.org/r/videoton_compo_rm6601.html

Elég sok olyan prototípus mutattak be a BNV-n amiből később nem lett semmi. Én 1996-ban az őszi BNV láttam egy prototípus 16:9-e képátlójú 100 hz-es Orion tv-t, amit aztán nem került gyártásba.

 

Én se láttam még a típust, létező példánnyal se találkoztam még. Úgy néz ki a rádiója programozható. A TS 3307 TS 4317 tv-k is ilyen  csatornaváltóval készültek, a benyomott gomb mögött egy fehér kis négyzet jelenik meg. Valószínűleg a kis ajtó lehajtható és adtak mellé hangolópálcát is. Vajon mennyire lehetett stabil a tunerja?

VIDEOTON


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat