Kékes televízió


Forrás: 
teodora_72
Kékes televízió
kékes embléma

Ejnye, senki sem reagál egy ma már viszonylag ritka készülék felbukkanásához :-)

A székesfehérvári VT ("Vadásztöltény") gyár Munkácsy/Benczur vonulatába tartozik a készülék, 43 cm-es 90 fokos eltérítésű képcsővel, PCC 88-as bemenőcsővel.

A kép alapján kívülről porosnak tűnik a készülék, a belső szerkezete hiánytalan?

A Patina.hu lapon látható egy ilyen készülék, kívül-belül. Meglepő a rendezett szerelés.

ml

Sajnos nem tudom,belülről milyen az állapota,én nem akarom szétszedni. Belül is van benne por rendesen.

Nagyszüleim első tv-készüléke melyet 57 végén vettek...  abban az időben a fél falu összegyűlt egy egy műsor vagy sorozat erejéig,a másik fele csak azért nem mert féltek tőle.. faterom mondta hogy Kenedy temetését 63-ban ezen nézték... a készülékünkben elhasználtak egy képcsövet 18 év alatt,majd kapott egy új csövet,de utána már csak pár évig használták és vettek egy "modern" fekete-fehér  modulos vidit.. arra már énis emlékszem,de ez a készülék mind a mai napig megvan és ugye egy majdnem vacsi új csővel.. :-)

Próbáltuk élesztgetni,és sikerült is ,még a kátrányos kondikból kéne benne cserélgetni,mert szétfolytak,majd rakok fel róla képeket nagyon tuti állapotban van.. a képen látható gépre ráférne egy alapos porszívózás,majd lesni hogy mi újság van bennt..

Puskás István képe

Üdv.!

 

A Kékesnek ezt a régebbi "gömbölyű" változatát 1962-ben adták ki.

1957-ben még csak az Orionnak volt tv-je, azok is 70 fokos 43SCP4 vagy AW 43-20 képcsővel készültek. ( AT 501, 301, 302, 401 A/N) Ezek után jött az első 90 fokos képcsövű tv, az AT 403 ill. 504. Ez 1959-ben vot, akkor kezdett a VT gyár is tv-ket gyártani: 1959: Munkácsy, Benczúr, 1960: Tavasz, és 1962- ben a Kékes.

Üdv.: István

Kékes


televízió


National-panasonic televízió
Ismeretlen évjárat