Elektronika televizió vl100


Elektronika televizió vl100

Ez egy hihetetlen masina. Csoda, hogy működőképes volt :) Olyan tranzisztorok voltak benne, amit ha fordítva kötött be az amatőr technikus, akkor is üzemelt a tévé, csak kisebb fényerővel :) Gyönyörű darab.

És ez a képcső... Mennyi tévében üzemelt még (Shiljalis, Videoton mini-vidi, stb...)

És miért VL-100 a neve? Mert V.I. Lenin születésnapjának századik évfordulója alkalmából készült.

akkor 1970 az évszám.

Csoda? Nemrég még az enyém is müködött.
Mivan ezzel hogy igy néz ki? A gyárbol nem jött ki ilyen gyönyörüen, szerintem.

Na ez még egy betegágy... csoda ha működött valameddig. : )

Az én VL-100-as tévém idén 30 éves és eddig még nem romlott el, kiválóan működik. :) (na jó, 1 dióda megadta magát a tápban, de az külön van a tv hátulján, tehát a tv maga bontatlan...)

 

http://patina.uw.hu/ - saját gyűjteményem (főleg műszaki)

Már épp akartam válaszolni a "betegágyra" De közben meggondoltam magam.Ezek szerint van ilyen megállapítás is.Csak azt nem tudom,hogy mire alapozzák ezeket a véleményeket?
lgp

Arra, hogy nagyapám anno TV-szerelőként dolgozott és én is hallottam, láttam mit is javított régen. Az biztos, hogy ezek és a Junoszty TVk gyakran megfordultak nála (igaz sok is volt belőlük), de tervezésük és javíthatóságuk nem volt a legjobb - ellenben az Orion TVkkel.

A "betegágy" és a "tervezésük és javíthatóságuk nem volt a legjobb"kijelentések között van némi eltérés.De lehet hogy csak az én olvasatomba.
Ü:lgp

- Betegágy a felhasználó szempontjából (némi elvonatkoztatással : )

 

- A tervezési és javíthatósági gondok pedig a szervizeseket fárasztották a maguk finomságaival (ez is szintén elvonatkoztatva, csak hogy vigyünk egy kis színt a retrohullámba).

 

Üdv.: G

 

Ez egy vélemény a sok közül, elnézést a VL-fanoktól. : )

Talán kezdeném ott,hogy ezek szerint hasonló foglalkozású családból származhatunk.A pici különbség talán az lehet,hogy ott a nagyapa,itt meg a nagyapám unokája volt tévészerelő.De a lényeg nem ez,hanem a VL 100.Ismert tény,hogy a készülékek nem hivatalos úton,hanem "magán import"útján kerültek hozzánk.A 160 rubelt érő készülékek akkori áron,17 Ft.-os árfolyammal 2720.Ft.ba kerültek.Ha azt a vásárló megfelelő árnak találta,nyilván megvette és behozta,annak ellenére,hogy tudta hogy arra egy nap garancia sincs.Hogy ennek"betegágy"lett volna a vége,erről nemtudok.A másik:Hogy a tervezési és javíthatósági gondok a szervízeseket fárasztották volna arról sem tudok.Ugyanis a nagypapa sem panaszkodhatott,(épp ezért hangossan nem véleményezett)mert tudta,hogy "meg kell" csinálni.Mert ha nem,megcsinálja más.Végezetül:mondhat mindenki véleményt,még rosszat is de annak minimális alapja is legyen.Mert azt már régen tudjuk,hogy Lenin születésnapja,meg ez ruszki meg ez tréfli.De egyszer szeretnék már valós dolgot is olvasni a VL 100-ról.Remélem nincs harag,Üdv: lgp

Nincs harag, miért lenne? : )

 

Az, hogy valaki kifogott ezekből a kitünő, megbízható készülékekből egy hibátlant, amiben "jobb" alkatrészek voltak és nem jutott a sorozatos meghibásodások sorsára az rendben.

 

Nem véleményezhetett az ügyfelek előtt, de a hátuk mögött... Inkább nem idézek Tőle.  ;)

 

Ezek szerint ezekből voltak jó sorozatok, ezt is megtudtam már végre.

 

Üdv.

Elektronika


televizió


National-panasonic televízió
Ismeretlen évjárat