Benczúr televízió - T 4302


Forrás: 
saját másolás(RT 60/11)
Benczúr televízió - T 4302

BENCZÚR néven jelent meg,eredetileg a Munkácsy készülék kisebb képcsővel szerelt változata. A képcső méretén kívül,a kapcsolásában is található eltérés: a PCL 82-es videóerősítő helyett már PCL 84 van beépítve, valamint a sorméret szabályzása is változott.

Változott a vehető csatornák "rendszere"is,mivel a 4302-es típusok többsége csak az OIRT rendszerű csatornákat veszi,így a hang KF-ben lévő ECH 81 helyére EF 80 került, és az 1 MHz-es oszcillátor sem lett beépítve. A készülék kivitele "csupakép" belső szerelése függőleges,ún.álló paneles technológiával készült. A készülék a képcsövön kívül 18 csövet tartalmaz, 5400 Forintért volt kapható az 59-60-as évektől.

(A készülékhez külön kapható volt "távvezérlő"hasonlóan a Munkácsy készülékhez.Ezzel a hangot, a fényerőt,valamint a kontrasztot lehetett távolról állítani./Hasonló megoldást az Orion is alkalmatott az AT 602-603-as készülékeinél./ A távvezérlővel csak levenni lehetett a hangot,fényt és a  kontrasztot,így annak használatakor a készüléken lévő potmétereket max.állásra kellett állítani. Mivel ennek használata eléggé macerás volt,sőt esetenként érdekes hibákat is előidézett,így nem terjedt el. A legyártott és megmaradt példányokat később az Amatőr és Ezermester boltok értékesítették,350-Forintos áron. A 4302-es készülék álló paneles kivitelezését sok szaklap méltatta,mondván,hogy egyszerűbb annak javítása és szervizelése. Sajnos ez nem igazolódott be. Ami valóban egyszerűbbé ill.praktikussá tette a készüléket az a fényerő potméter áthelyezése a hálózati kapcsolóra,ami fordítva volt bekötve. Így kikapcsoláskor nem kellett külön a fényerőt ráadni)

Benczúr


televízió


National-panasonic televízió
Ismeretlen évjárat