Elektronika televízió VL-100


Elektronika televízió VL-100

Többször szerepelt már ez a készülék, de gondoltam csinálok részletesebb fotókat is. És hátha tudja valaki milyik gomb mire jó ill. melyikbe kell dugni az áram kébelt mert nekem nem mükszik ez a tévé.

Helló! A készülék jobb oldalán van 3 poti.Ezek közül az utolsót amelyik a készülék végén van , fordítsd magadtól el felé, még klattyan egyet, mert ez e bekapcsoló, bekapcsolás után hangerőszabályzóként szuperál. Az előtte lévő két gomb a fényerő és a kontraszt. Másik oldalon az első a vízszintes a második a függőleges eltérítés. A dugót a tábegység fölötti 12voltos (12b) bemenetbe kell dugni, ha nem működik akkor köss sorba 3 laposelemet, és kösd rá erre a bemenetre, Ja és ezt elfelejtette, hogy a tápegység hátulján lévő "tologatós gomb" A piros állásban kell legyen, mert különben a tápegység ki van kapcsolva. A dobváltó 9. állásában fog rajta jönni az m1, de más adó nem mert azok nem OIRT hangnormásak mint az és a készülék csak azt tudja venni.

retronóm képe

Nagy segítség volt! De sajnos ezek szerint eljárva se működik! Úgy tűnik a a trafóból nem jön szufla.

Szia! Bocs legutóbb hülyeséget írtam, a táp hátulján lévő kapcsolónak le tolva kell lennie! Az én elektronyikám is működik már, egyébként volt 2 olyanom 2 szar táppal , most egy öreg mestertől szereztem hozzájuk egy jó tápegységet, az egyik jó volt csak konaktor, ki kellet pucolni azóta jó. HA abszólút szar a táp esetleg próbáld meg élesztgetni 12volots akkuról.

És miért hívják VL100-nak? Mert Lenin születésének 100. évfordulója alkalmából dobták piacra! És a készülék névadójához méltón sikeres lett. (Gondolj csak bele, ekkor még a televíziók nagy, nehéz, gyakran elromló elektroncsöves izék voltak... ez a kis játék legalább olyan szenzációt keltett, mint az első tranzisztoros zsebrádiók.)

Elektronika


televízió


National-panasonic televízió
Ismeretlen évjárat