Videoton Pluto


Forrás: 
sajat
Videoton Pluto

ez micsoda?

NGA képe

Ez egy rádió, ami hangostelefonként is tudott működni pl 2 szoba között.

Tegnap találtam egyet a kamrában és tökéletesen működik. Sajnos a tel. gomb elveszett. Igaz, ahhoz kellene még egy készülék.

Katonás "dizájn" az 1980-as évek elejéről. A VT különleges táskarádiója különös szolgáltatásokkal, különös skálamegoldással... Eredetileg vállszíja volt.

Olyannyira különleges volt hogy finomhangolóval látták el. Ennek komoly jelentősége volt mivel azzal jobban rá lehetett hangolni a Szabad Európára.

Üdvözletem mindenkinek! Ez tényleg egy rádiókülönlegesség. Nekem is van egy. Féltve örzőm. Sajnos nem működik, de azért a polcon van a többi Videoton mellett. Szeretném megjavíttatni, de a szerelők csak úgy vállalják, ha viszek egy donort. Ha kérhetek ilyet: aki tud segitsen. Köszönettel: Zoli /szabo.zoltan@vipmail.hu/

Nem rossz radio,bar kicsit ronda a kulseje(szerintem)

A világ legjobb rádiója 80" óta kisem kapcsoltam, csak néha lehallkítom !

Laki Géza képe

RC 4623 Három AM és két FM sáv vételére készült hálózatról és telepről egyaránt működő táskarádió. A vevőbe külön magas és külön mély hangsugárzó lett beépítve, és beépítésre került egy DEPREZ műszer, amely a behangolás pontosságát mutatja állandó jelleggel. Külön gombnyomásra a behangolás helyett a telepek állapotát jelzi. URH sávja a 64-1O4MHz között működő adókat veszi, forgókondenzátoros hangolással,amely egyben az OIRT és a CCIR sávokat -ezek találkozásánál-átváltja. A vevő rövidhullámú sávnyújtót is tartalmaz,amely elektronikus úton működik.Kimenő teljesítménye: hálózatról:3.5Watt, telepről:1.5Watt.

A készüléket úgy tervezték, hogy külső hangszóró csatlakoztatásával hangos telefon* üzemmódban is működtetni lehet. Az erre a célra kialakított nyomógomb használatával a csatlakoztatott póthangszóró hol hangszóró, hol mikrofon szerepét tölti be. A vevő az eddig megszokottól eltérő, különleges formájú, fekete színű műanyagból készített dobozba építve, PLUTO néven került forgalomba. Kapcsolás technikai szempontból az eddigi készülékekben használt fődarabokból épült, de egyes fokozatai már modul rendszerűek.

*A hangos telefon üzemnél a készülékhez csak egy póthangszórót kell csatlakoztatni,másik készüléket nem.Ez a csatlakoztatott hangszóró fog mikrofonként is működni,attól függően,hogy a készülék kezelője azt adásra,vagy vételre kapcsolja át,a készülék előlapján lévő kapcsolóval.A forgalmazás természetesen egyirányú.

Zalairádió képe

erős, talán a Capri szebb is volt, talán kicsit jobb is.

Persze még stereo is ráadásul.

Zalairádió képe

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
Pluto