Magyar Televízió 2010-ben


mtv.jpg

Néhány hónapja az egyik beszélgetésben feljött MTV-n sugárzott műsorok. Elég kemény kritika hangzott el... kb. olyan mintha csak régi műsorokból élnének. Ezen kívül nem sok értékelhető műsor van. Példának BBC műsor gyártási koncepcióját hozták fel.

Ekkor még próbáltam védeni az MTV-t, bár szerintem retrós beállítottságom miatt valszeg már ekkor is részrehajló voltam. A véleményem azóta se változott, pedig azóta már rátettek egy lapáttal.
Jelen pillanatban is a Hogy volt!? 1965-re emlékező műsora megy. Megnéztem műsor újságot mi lesz még:
- Egy pofon, egy csók 1944 (m1, ismétlés az m2-n)
- Életképek 2004 (m1)

- Angyalbőrben1988 (m2)

- Mindentudás Egyeteme 2003 (m2)

- A négy páncélos és a kutya 1966 (m2)

- Mézga Aladár különös kalandjai 1972 (m2)
Ettől függetlenül, ha valaki nem amerikai csihipuhis filmet, sorozatot akar nézni itt ki lehet fogni esténként jó filmeket. Pl. ma Szerelem, Szarajevó... bár még nem láttam, de kíváncsi vagyok rá.

Kétségtelen, hogy MTV nagyon belőtte magának az idősebb korosztályt. Ami nézetség szempontjából nem tudom miként alakul, de a társadalomnak elég nagy része.

ÁDY képe

Én mint másik elfogult, nekem nagyon tetszik, hogy ilyen sok régi műsor és film van az MTV-ban. Inkább ezek mint a húszforintos Barazil szappanoperák vagy az igénytelen Mónika Show.

Én sem vagyok már egy mai darab, így én is szivesen nézem gyerekkorom sorozatait. Egy hónappal ezelőtt vasárnap délelőttönként ment Az aranyrózsa barlangja- mesefilm. Nem is gondoltam, hogy ez ilyen sok részből állt. A csemetéim megnézték az első részt és izgulva várták a következő héten a folytatást. Eddig csak rajzfilmekre lehetett azt mondani, hogy mese, de mostmár a mesefilm is mese számukra!

Szeretem még azt a koncepciót, hogy nagyon erőszakos rajzfilmeket nem adnak, mint más konkurens csatornánál!

És persze jó megnézni este úgy egy filmet, hogy nincs tele reklámmal!

Én szeretem az MTV-t. És zenében is inkább az MR-t hallgatom!

Így szokott ez lenni, főleg nyáron. Csodálkozom, hogy a Monk utolsó évadát befejezték a TV2-n, aztán - mint ha mi sem történt volna - másnap ugyanabban az időpontban elkezdték előlről. De ami még ennél is durvább, hogy 3-4 rész után abba hagyták és betették arra az időre Dr. House-t, persze előlről. Legutóbb meg dupla rész volt, szerintem azt sem tudják, mit csinálnak. Ahogy pedig a Cobra 11-et adják az RTL klubon, az meg kritikán aluli. Nem beszélve a sok, minden kereskedelmi csatornán futó über-ismétlés össze-vissza helyszínelőkről, ahol már azt sem tudom, ki kivel van. Egyébként a pálmát nálam a Story Tv viszi, ahol már vagy 3x végig futott az Esmeralda meg a Rex felügyelő, ami már akkor is elmúlt vagy 10 éves, amikor először adták. Akkor tényleg inkább a M1, Szomszédok forevör:)

NGA képe

Multkor leültem, hogy egy filmet végignézzek az egyik kereskedelmi tv-n. Az első fél órában már 2 reklámblokk volt, igy rákerestem, letöltöttem, kiirtam, és inkább igy néztem meg a filmet, aminem elöbb vége lett, mint a kertv-n a sok reklámmal. Ezért sem nézek semmiféle keresedelmi tv csatornát.

a másik két földi csatorna is hasonlóan unalmas.Negyedévente leadják ugyanazokat a vacak amerikai filmeket.Mondtam is hogy nem kell friss tévéműsort venni,elég elvenni az egy évvel előttit,úgyis ugyanaz van benne szinte.

Sziasztok.

A jelenlegi helyzet az, hogy csak Mtv-t és Duna tv-t nézek. A reklámok és a rengeteg moslék, amit a kereskedelmi tv-k nyomatnak botrányos.

Tettem hát ellene, nem nézem őket egyáltalán 1 másodpercre sem.

Helyette itt a net, csak a nekem tetszőt töltöm, illetve nézem.Tudom ajánlani mindenkinek.

Lenne egy kérésem, valaki tudna 70-es 80-as évek tv műsorujságot feltenni? Rengeteg régi jó film futott , amelyek címére nem emlékszem.A Szombat esti filmkoktélokból pl.-ul.

Nagyon hálás lennék érte.

ÁDY képe

Van fent már tv műsor!

Itt szemezgethetsz http://www.retronom.hu/node/15911

Magyar


Magyar Kábel Művek
Ismeretlen évjárat
Magyar kártya, Utasellátó
Ismeretlen évjárat
Magyar Királyi Posta
Ismeretlen évjárat
Magyar Királyi Váltópénz
Ismeretlen évjárat
Magyar Narancs
Találat: 3
Televízió


National-panasonic televízió
Ismeretlen évjárat