Videoton Infra Color televízió


Forrás: 
Saját fotó -egy vendégházban löttem
Videoton Infra Color televízió

Van egy ilyenünk nekünk is. Nagyszüleim 1986-ban vették valami nagy sport esemény alkalmára. Párszor lett javítva, van vele valami gond, nem jók a színek, néha sárga a kép stb... Adtunk nekik egy 2002-es Orion TV-t helyette hadd nézzék azt, ez meg ittmaradt. Nincsen használva kb. 2 éve, addig néztük, egyszer le kellene kapni a szekrény tetejéről, bár elég volt azt felrakni oda. Ha esetleg gyűjtőt, vagy valakit érdekelne ilyen, valamennyi összegért (vagy régi rendszámokért) viheti. Sérvre nem vállalok felelősséget.

márió1993 képe

hello nekem is hasonló van csak újabb: infracolor 2000
kép: http://kep.ivpicture.hu/97812.jpg

hello nekem is ijenem van kb retro okokbol szereztem 2 éve és azota még megy néha csinál hülyeségeket de azon kiv nagyon szép a kép jo a hang nekem jo meg vok vele elégedve.Hitachi csöves.

trebron képe

fel tudna valaki tenni képet a tv hangszórójáról kiszerelt állapotban fényképezve ?

Én egy hasonlót/valószinüleg későbbit tudtam szerezni,mamit én Super Infra Color 1.nek nevezek,még rá van irva az alsó fémcsikra,hogy HITACHI TUBE, és kb pont ilyen PREH-rendszerű )V-os távirányitója van,txt nélkül.

Ezen a Tvn az eredetinek tünt az az alsó csík?Biztos csak infraColor áll rajta?Mert akkor ez még az általam emlitettnél is régebbi lehet!És akkor elkérném/megvenném jelképes összegért a gyűjteménybe!Célom teljes Videoton gyűjtemény összeállitása!

"Biztos jó munkásember" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Nekünk is volt ez az újabb verziós(kb 1988-89 vétel) .Hogy a jó isten mentett volna meg tőle ,még egy éves sem volt mikor 6 szor pusztult el . Színhibák legfőképp,és a tuner rész állandó elhangolódása jellemezte .Szerelő kihív (30 km ) panel csere ,elment 1-1,5 hónap és ujra kihív.El akartam pusztítani még a garancia időn belül mégegyszer, hogy hátha kicseréltek volta,de anyám nem engedte.  Röviddel ő utánnuk én egy precízion 2000 -es(tosiba képcsövest) vettem az azóta is működik és szép a képe ma  is (csak egyszer pusztult el akkor is meg tudtam  javítani szétrobbant benne egy kondi +1 biztosíték) mindennapi használatban van. Viszont ezek távirányítójában kellett gombsort cserélni évente (800ft). Utánna  szereztem még egy, ha jól emlékszem P2000 es de az már műanyag kávás volt ,és azzal is sok  gond adódott (az pedig tomson képcsöves volt) Anyám csak azért választotta az infra colort  mert az passzolt a bútorhoz,de rá is fázott rendessen  a vétellel.Tehát nekem az a véleményem hogy volt videoton tv ami nagyon jó volt ,de olyan is ami iszonyatossan rossz.

Dr Dee képe

Apám a 82-es Spanyol foci Vb-re vett egy ilyen Tv-ét! Mit össze nem szívatuk az emberekt vele,mivel akkor még ritka volt a távirányitású Tv!!24éve nem láttam ilyen Tv-ét!Köszi,hogy felraktad bemtani:-)

A család első színes tv-je ilyen volt, 84-ben lett véve, egyidős velem. Sokáig használtuk, néha azért kellett javítani. Az idő alattomosan eljárt felette, a 16 program idővel kevés lett, és a tuner se fogott be mindent ami kellett. Aztán elkezdett elhangolódni és az már idegesítő volt. A 2000-es évek után a lomtalanitások főszereplőivé váltak, nagyon sokat kidobtak belőlük. Nagyobb és fekete dobozos sarkitott képcsöves tv-t akartam teletexttel és sztereo hanggal. A családi konkrét példány még megvan, lényegében csak a helyet foglalja, de valahogy nem lenne korrekt kidobni.

oldtimer képe

Hasonlít, a legelső színes TV-mre, de az Orion Nárcisz CTV 1156 volt.

A Nagymama Jácintja után (mellett)

 

üdv.: oldtimer

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
Infra