Videoton hangfal


Forrás: 
saját
Videoton hangfal

Ezt a hangfalat (csak 1 db van belole), apam, az Ezermester es Uttoro aruhazban vette a 60 evekben valamikor. Mint az egyik kepen lathato, 500ft volt ezzel a Videoton hangszoroval egyutt. Most hogy szetszedtem megtalaltam belul a matricat a tomitoanyagban. Jopar eve mar kint van a garazs tetotereben, ugyhogy a +50 es a -20-at is ismeri szegenyke. Illetve egy alapos tisztitas utan mar ujra a lakasban van, egy Tesla b100-ra kotve, aminek az egyik csatornaja torzit, ugyhogy jelenleg csak amugyis monoban hasznalhato. Azt nem mondhatnam hogy full HIFI hangja lenne a hangfalnak de meglepoen jol szol es ami a legjobb hogy van boven basszusa. Na meg ugye ez egy Videoton hangszoro, es azert nalunk van mar vagy 40-50 eve (pontosan nem tudom mikori lehet, apam sem emlekszik ra mikor vette pontosan), megis hibatlan a peremezese. Megvan az elolapi szovet is, csak sajnos maga a fa-lap ami alatta van, kette van torve.

a

Ismerem ezt a hangszórót még gyerekkoromból, mi kerti-partiknál használtuk akkoriban, emlékeim nem nagyon vannak a hangját illetően, de a kép megmaradt. Én anno azt hittem ez Orion hangszóró - valamelyik PD-2xx.

Nagy nehezen sikerult meg egy kepet feltoltenem, amin latszik a cimke ami a hangszoron volt, de az idok folyaman levalt es a csillapito anyagban landolt. Innen tudom hogy Videoton. Lenne meg egy kep amelyiken olvashato a matrica, amit az uttoro aruhazban ragasztottak ra, de egyszeruen nem igen akarja feltolteni a rendszer.

Kalmopirin képe

Ez egy eléggé kis méretű "dobozka".

Kíváncsi lennék mikor olvasok olyat itt: "Hangdoboz" ?

 

Láttam valamikor régen walkmanhoz csatlakoztatható egészen kis méretű, mit pl. anno az Orosz Orljonok zsebrádió volt, akkora pici dobozkákat.

 

Mivel én nem értek hozzá, így egy szakértő véleményét szívesen meghallgatnám a témában: Az ekkora méretű hangdoboz is hangfal?

Zsebben elfér!

Hol a határ?

És tudja-e valaki a "hangfal" szó egzakt meghatározását?

 

Hátha tanulhatok tőle.

 

:: Kalmopirin

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
hangfal