Videoton RM-5632 S


Videoton RM-5632 S

Hordozható, sztereó kazettásmagnó (kártynaptár)

ez a magnó mai napig megvan és működik!1983-ban vettük,a nővéremmel ketten használtuk,sajnos ő két évre rá meghalt,így valahányszor ránézek,vagy bekapcsolom ő jut róla eszembe.Ezzel a magnóval nőttem fel és megtartom míg élek!!!

Én 1984-ben kaptam anyukáméktól a szülinapomra ilyet.Ekkor voltam 12
éves.Rengeteg kiváló minőségű rádiófelvételt készítettem vele.
Akkoriban nem volt olcsó egy ilyen szerkezet,de megérte az árát,mert
még 23 év elteltével is gyönyörűen szól a rádió és a magnó része is egyaránt.Nagyon vigyázok rá,féltem mind a mai napig.

Nekem is van ilyenem. Régi álmom valósítottam meg mikor megvettem az egyik katonatársamtól 1996-ban. Szerintem ha nem lenne a feje elkopva, ma is ülve megverné a sok tesco-s meg auchanos vackot.

oldtimer képe

Igazad van!

Sok borzalmat forgalmaznak ma! Kb. 3 éve, a vásárlás napján egyből visszavittem egy "márkás" minitornyot, mert sehogysem akart kinyílni a kazetta ajtó!

Amikor megnyomtam az 'Eject' gombot akkor ugyan megindult valami, de úgy kellett csavarhúzóval 'kipiszkálni', hogy kinyíljon. Aztán ahogy belenéztem kiderült, hogy a rugó, egy 'huzaldarabka' ami nyitotta volna az ajtót, túl rövidre sikerült a gyártásnál, és így a végéről a kampó hiányzott, amit be kellett volna akasztani az ajtó erre kiképzett nyílásába. Így nem volt ami nyissa!

Antennaként meredt a 'magasba' a kazettaajtó belső szélénél. Így a kazettát is épphogy bele lehetett volna tenni, csakhát amikor próbaképp beletettem, akkor jött az igazi nehézség, mert beleszorult :((

A kereskedő korrekt volt: megnéztünk egy következő darabot, az is ilyen volt (lehet, hogy az egész széria) Visszakaptam a pénzem

A magnó hangja brutálisan sistergett! Valahol a közép tartományban szólt. A beépített CD lejátszó bár ne lett volna! Tompa hang, halk és zajos. Nem tudom hogy lehetett így elszúrni!!

Pedig egy nívós cég emblémája volt rajta. V.szeg MEO nem is látta/hallotta milyen.

Ja, és a magnó törlőfej helyett a 'szokott' állandómágnes volt.

Manapság gyakori ez a minőség. Nem mondom 6 éve 29990-ért vettem egy odavisszajátszó, mp3 "Mini Torony"-t, ez AIWA, törlőfejjel, nem mágnessel Sajnos vasoxidos kazettával kicsit zajos, bár másra nem lehet átkapcsolni. (igaz mostanában nem használom a magnót)

Vannak tehát ritka kivételek, de ma nem vennék semmilyen magnórádiót! Majdnem 20 ezerért egy ismerősnek vettem egy PHILIPS-et, ami "böhöm nagy" volt, de a hangereje meg törpe, a méretéhez képest... Nem egyszerű!

üdv.: oldtimer

rákos zsolt képe

ahimotu Én ezzel a tipussal úgy jártam:(csak érdekességként  írom ide)Amikor a feleségemet megismertem az anyósomnak volt ilyenje.Panaszkodott is,hogy a régi kazettáit nem tudja hallgatni rajta rögtön mondtam neki nem Német(SM mechanikás) kazikat kell hallgatni hanem Japán okat mert azokban lötyög a szalag (ez egy tényleg használható újítás volt a részükről pl:Sony CHF, Maxell UR, TDK D stb)Ezeket most is be merem tenni a magnóimba.Na szóval elvittem tőle mint mondani szokták: telt múlt az idő... 10 év! Persze nemrég rákérdezett,mi van a magnóval?Én bekapcsoltam,betettem egy kazit és lőn működött !Minden rendben volt vele rádió magnó stb Még nyávogás sem volt .Jót tett neki az eltelt 10-15 év?Nem tudom,de működő képesen kapta vissza .Igaz nem is nyúzta senki.A motorját IC vezérli(TDA 1151) ami kapható a rádió tech szerk-ben még?A motort meg ki lehet termeli régi BRG-s magnókból 1 db-al rendelkezem is .És van 2 db sztereó BRG-s új fejem is csak nemrég elrámoltam,ezért nem tettem még fel hírdetni.De nem kell kétségbe esni esetleg kapható ilyen X Ohm-os kiv.ben a HQ Vid-ban .

 

Mi is a pontos tipusjelzése a képen látható magnós rádiónak?

Üdv.:

Szuperfej

csanyi.tibor képe

Videoton RM-5632 s a tipusa ennek a készüléknek.
Üdv. Csányi Tibor

Ez még az elsö generácios magnó.Ezek voltak sorra mechanika hibásak, elektronikájuk jó volt/kezelöszervi kapcsolókon kivül/.DE a hangszórójai csapnivalóak.
Utána jött a második kiadás,hangszóró lágy felfüggesztést kapott,elektronika változatlan,mechanika mk 29 -é lett/müanyag, de biztosabb mint az elödjé-é.
tehát a második generácio:SZUPER lett,baromi jól szól a mai napig!!!!!!
Videoton legjobb magnója!!!!!!!

A képen úgy tünik hogy 4 fényes kapcsoló van rajta. Pedig én láttam ilyet konkrétan és csak 3 van rajta.

Nekünk is volt ilyen magnónk és 4 fényes kapcsoló volt rajta, úgy mint itt a képen.

Azért mert Te a másik típust láttad amin valóban csak 3 kapcsoló van.

Nekem is van ilyen táskarádióm.
És sajnos az is mechanikai hibás.
Teljesen feladta a BRG mechanika. Ami elfáradthat benne, az elfáradt...

Már feszegettem korábban hogy 4 fényes kapcsoló van a naptáron. Nekem van 5632 és 5642 is de mindegyiken csak 3 kapcsoló van. a tape/radio/timer a mono/stereo/matrix illetve a battery/tuning/rec level. Akinek van olyan amin négy fényes kapcsoló van ossza meg velem mit csinál a negyedik 

Nekem új motort kellett bele rakni mert a régi "belassult" sajnos meg nem birom még visszarakni a jobb oldalon található hangolótekerőt de még mindig működik a többi része.És nekem is csak 3 kapcsolós.

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat