Videoton RM-5632 S magnó


Videoton RM-5632 S magnó

Videoton gyártmányú, RM 5642 S típusú, sztereo kazettás magnó.

nekem meg most is mükodik

És elég jó vég fok volt benne(TBA810AS),2x7W.Ha a mai cuccok feliratozásához igazodnánk,akkor erre 2x100W-ot lehetne írni :)

húsz éve kaptam kihajintottam a két végfok ic-t beleraktam egy kis panelon két 2004esvégfokot megemeltem az áramot a két HS280 assal dűbőrgőtt 20 éve HG9ksk SANYI

Nekem is van egy ilyenem, kb. 8 éve sózták rám üzemképtelenül. A magnója azóta is rossz, de a tuner összejött, és azóta is akként funkcionál. Kicsit furán mutat ugyan a Sony TA F170 alatt a polcon, de a hangja szuper :)

Én anno 12 évesen kaptam keresztapáméktol, az egyik hangszórója és a magnó része volt tönkremenve... Annakidején ez volt a magnós esősítőm: egy kicsi, olcsó, jó mechanikájú, de gyenge teljesítményű magnóból kivezettem a fej jelét gondosan árnyékolt vezetékkel, és a belső hangszórói helyett Orion szélessávú hangszórókból összerakott ládákat hajtott... annakidején hol foglalkoztam ilyenekkel, hogy csillapítás..:D Viszont akkor nekem az volt a tökéletes hangzás. Egyébként tényleg nagyon jó a magnós erősítője és a rádió része.. Erős, dinamikus hangzása volt.

Sziasztok!

Nekem is van egy ilyen magnóm, de sajnos az egyik hangszórója beadta a kulcsot. Meg tudná nekem valaki mondani, hogy milyen típusú hangszóróval tudnám helyettesíteni?(nagyon jó szól és kár lenne kidobni). Előre is köszsönöm.

Szia! Van egy cég, a Hangszóró 2000 Kft., amely a Videoton székesfehérvári üzemében gyárt hangszórókat, viszont ez a szélessávú tipus már szerintem nincs gyártás alatt. Viszont van egy pár szélessávú hangszórójuk, ami szerintem beleillik.. bár nem pont olyan. A honlapuk címe: www.hangszoro.net. Egyelőre csak a fórum üzemel, viszont ott van egy hiánypótló topic, sajna csak a mélyközép hangszórók adatlapjaival, de egy árlistájuk is van, amiben benne vannak a szélessávú hangszórók is. Egyébként azt javaslom, regisztrálj a fórumon, és kérdezősködj, az admin biztos tudja a választ:) Egyébként én is kíváncsi vagyok rá, mi a pontos tipusa annak a hangszórónak, ami eredetileg benne volt. Én anno csináltam neki egy kis dobozt az egyiknek, és nagyon is szépen szólt:)

Anno '88-ban kaptam egy ilyen készüléket a szüleimtől,de én hülye sajnos szét berheltem...:-(
De most,hála Istennek,sikerűlt egy tökéletes példányt szereznem!
Mind esztétikailag,mind műszakilag,az öszes része szinte új!!!
Vigyázok is rá rendesen.

Üdvözlöm!

A hangszóró típusa HA12/8.Ez egy 12,5 cm átmérőjű 8 Ohmos szélessávú hangszóró.Meg kell kérdezni az Árvillban hogy be tudják-e szerezni.Ők forgalmazzák Budapesten a Videoton hangszórókat.

Rosta György

Bár nem egészen pontosan ilyenem van nekem hanem az RM 5632-s változata de nem tudom milyen fej valo bele? mert ami benne van az nem eredeti jo e bele a BRG CK 12 es fej?

mulder2 képe

Nekem is volt még 88-ban vagy 89-ben vettük a szegei napsugár áruházban.Azthiszem valami 8000 körül volt akkoriban az ára.Bár voltak nyugati rádiómagnók is ,amit kapni lehetett de mégis erre esett a választásom a videoton név miatt,meg hogy kétnormás fm-je volt.14 éves voltam akkoriban és nagyon örültem neki akkor,mivel ez volt az első sztereó rádiómagnóm.Bár az idő nemtett jót neki meg nyüstöltük is és párszor cseréltem benne paneleket is végül mégis csak elkopott itthonról .Talán alkatrésznek használtam el már nem is emlékszem,Mindenesetre nagyon szerettem a hangját meg jó felvételeket lehetett vele csinálni rádióból.Egy gyenge pontjára azért emlékszem:a kazettaajtó elég gyenge anyagból készült és gyakran el is tört.Ettől függetlenül a Videoton gyár büszkesége volt.

Sziasztok
Erről csak jóvéleményem van.
Nagymamáméknak van egy ilyen most is használják tuner magnó rész jó.Gondolhatjátok nagyapámék 70év körül vannak egy kis karc sincs szint rajta nagyon megbecsülték.Csak jó tapasztalatom van.Ja és még annyit hogy a hangja,mint egy mai korszerű hifinek.Nagyon szépen szól!!!

Szentimentális okokból 1 ilyen készüléket keresnék. HA VAN VALAKINEK ILYEN KÉSZÜLÉKE ElADÓ, VAGY CSERÉLHETŐ, KÉREM ÉRTESÍTSEN. Tisztelettel megköszönöm. attilakerdez@freemail.hu

Üdv mindenkinek!

Nekem van egy ilyen csodamasinám szinte vadonás új állapotban,és eladnám,ha megfizeti valaki.

 olo975@freemail.hu

nekem van egy + egy aLKATRÉSZNEK .MIND A KETTÖ MÜKSZIK XÉPEN.
JO A HANGZÁSA,BRUTÁLIS A TUNER RÉSZ.
MIND A MAI NAPIG MEGY!
VIDEOTON 4EVER!!!

Megadnád az e-mai elérhetőséged?

Hy mindenkinek!Nekem is nagyon kellene ez a rádiós magnó,de csak üzemképes állapotban.A hangszóróhiba nem érdekes.Annó még fateromék vettek egy ilyen gépet,de mivel még gyerekek voltunk,így szépen el is rontottuk neki. :-( Azóta is emlegetem,mivel tényleg nagyon jó magnó,és még annó,mikor gyerekek voltunk,már akkor a korához képest nagyon szépen szólt.Elérhetőségem: E-mail: suzukiescudo981hp@gmail.com
Üdv mindenkinek... Jani

videoton rm sziasztok ujra sikerűlt egy ilyen csoda gépet szereznem igaz egy philips cd.s gépre cseréltem de nem számit a vidi minden pézt megér egy gyűjtőnek! sándor

Hihetetlen mennyire nagy tudású készülékről van szó, a maga korában is megállta a helyét, a mai világban szinte meg mégjobban, a sok tesco-s, cora-s vagy bárhonnan beszerezhető mai cd-s vagy anélküli rádiósmagnók elbújhatnak mögötte mindenféle tekintetben de hogy ez a készülék mennyire dinamikus és jó felvételt tud készíteni még gyengébb minőségű szalagra is hát a szavam elakadt komolyan mondom, pedig ilyen tekintetben eléggé érzékeny hallású vagyok! Szerintem pár "csúcs minőségű" kazettás deck meghajolhatna előtte, főleg azok után, hogy 3 deckből 3 csak jobb oldalasra tudta készíteni egy picit már lestrapált szalagra a felvételt, mire ez a lassan 30 éves készülék megcsinálta rá 2 oldalasra úgy ahogy kell, ez egyszerűen hihetetlen, de igaz! Jó hangú, a tunerje is nagyon jó, betolt antennával is kiválló minőségben fogja az országos kereskedelmi rádiókat, precíz technika, elismerésem a gyártó felé, a Videoton nagyon eltalálta ezt a típust, nem kímélte belőle az anyagot, ez a súlyán is megmutatkozik.

Szerencsére sikerült egy tökéletesen működő példányt szereznem, szinte újszerű állapotban, azt hiszem megtartom míg élek az biztos!

dollerakos képe

Nekem is van ilyenem, még 1986-ban vettem. Gyerekfejjel nekem akkor ez volt a hifi. Vittem is magammal mindenhova, bulizni, koncerteket felvenni stb... Nem is gondoltam volna, hogy időben visszatekintve, még most is egészen jól szólnak azok a hangfelvételek, amelyeket annak idején bizonyos klasszikus zenei koncertekről csináltam, pl. a Zeneakadémián és másutt is. A mikrofonjai egészen jók és szerencsére nemcsak automata felvételi szintszabályzás van, hanem kézzel is szabályozható a felvételi hangerő. Később, amikor már komolyabb magnókhoz is volt szerencsém és hangfelvételt kellett készítenem, egyszerűen kicsatoltam az erősített mikrofon-jelet a külső magnó részére és a magnó-motort kikapcsolhatóvá tettem (hogy ne zörögjön bele a felvételbe). A hangzás egészen kitűnő lett, különösen a térhatás.

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat