Tavasz televízió


Forrás: 
saját
Tavasz televízió

Még a nagyszüleim első tévéje volt, kb 30 év óta a kamrában hevert.

De nagyon furcsa érzés eredetiben látni.
Csak itt ülök, és nézzük egymást.Mintha csak ki
kellene nyújtanom a kezemet, hogy bekapcsoljam.
Mintha itt állnának mellettem a szüleim.

Azért irom le, mert biztos vagyok benne, hogy más tárgyakkal mások is igy lehetnek.

ÁDY képe

Ez a tévé, emlékek nélkül is nagyon szép!

Ráadásul ez volt a legolcsóbb típus: 4200 Ft, amit a Kékes TV (5200 Ft) "visszafejlesztésével" értek el. A Kékestől abban különbözött - a dobozán kívül - hogy ebből kihagyták a csatornaváltót, ezért az ország különböző tájegységein más- más csatorna vételére alkalmas példányokat kellett forgalmazni.

..azért van üveglap a képcsö elött,
mert ez még nem robbanásbiztos képcsövü?
Nekem itt áll vagy 2éve a szobámban tárolva
falújitsára várva egy ajándékba kapott...
és a tetején is van egy nehét tv meg alatta is ;-)
Amig nem lesz pénzem garázst bérelni és SALGÓ polcokat szerezni a tárlathoz...
misticman@freemail.hu

Igen, csak a 60-as évek vége felé jelentek meg a gipsz- vagy acélszalag kerettel ellátott robbanásbiztos képcsövek. De nem kell aggódni, ebből nem lesz "Halálos Tavasz", így összeépítve elég stabil.

ezeknek a képcsöve nem robbant be csak úgy ez akkor fordult elő ha a képcső rosszul lett megcsinálva és hajszálrepedések voltak az üvegben. Vagy ha valaki éppenséggel a nyakánál fogta meg őket. a gyárakban úgy tesztelték le őket hogy legurítottak a lépcsőn vagy tíz tv-t és ha működőtt utána akkor vitték ki őket külföldre.

A szüleimnek is ez volt az első készüléke. Nagyon sok békés estét eltöltöttünk előtte a vibráló kékségben. A sarokban duruzsolt az olajkályha és a korcsolya EB közvetítésekor azon gondolkodtunk egy reklám láttán, hogy mi lehet az a Piz Buin?

Nemrég jutottam hozzá én is egy ilyen készülékhez,a PL36 és PY83 cseréje után a készülék magához tért,a hangja már tökéletes a kép még fut,a képszinkronnal még bajok vannak,döbbenetesen szép és érintetlen mind az elekrtonika mind a doboza.Ha sikerült kijavítani a hibáit igazi nosztalgikus készülékként dízseleghet a nappalimban :)Üdv all!

Hello Az érdekelne , hogy nekem is van egy ilyenem és azt írtad hogy a hang jó nekem is így van de a kép nagyon fut ezzel mit lehetne csinálni?
És hogy a készüléket át lehet-e alakítani a mai vételhez?
Előre is kösz.

PCL85-ös cső cseréje általában,de a mellette lévő kondik hamar kinyírják,ezért érdemes ezt is vizsgálni

Szia! A Igaz nem vagyok tévészerelő, és nincs is ilyen készülékem, de a képszinkront legtöbbszor talán a szinkronért felelős cső cseréjével oldható meg, "mai vételhez" átalakítani (CCIR szabványú hangmodult berakni) Szerintem fölösleges, mert a csatornaváltó hiánya miatt úgysem lehet semmit fogni rajta csak az m1-et, és a csat váltóhoz igen méllyen bele kéne mászni a készülékbe, ami szerintem nem érné meg, 2 okból: 1 mestert aki ért hozzá megfizetni igen komoly tízezreket igényel, másrészt pedig a készülék úgy autentikus ahogy van. Ha a javításnak neki szeretnél 1magad fogni javaslom keresd meg az elektronline.hu oldalt és ott nyiss egy új topicot a gondoddal, sok segítőkész ember van ott ők tudják mi a teendő.

 

Sok szerencsét a szereléshez!!

 

 

Köszönöm a segítséget Sajna már nem aktuális mert az EY 86-os cső kiégett belőle így már nincs kép de azért kösz.

Dömötör Márk képe

Hello nekem is ez a prolémám az enyém is műxik de a kép mióta kiégett az EY86 azóta nincs képe. Ha valalki tudna nekem szerezni egy működőt és érdekli a csere más (Tv-Rádió) elektroncsövekre  az keressen fel.

domarko@citromail.hu

Tavasz


televízió


National-panasonic televízió
Ismeretlen évjárat