Videoton Super Star televízió


Forrás: 
Saját
Videoton Super Star televízió

VideoTon TA3302 "Super Star 20 Computer Technik" feket-fehér tv . Jó kis tv, durva összegért.. összesen 500 forintért vettem, hibátlanul működik azóta is, esztétikai Állapota kifogástalan, egy kis portól eltekintve.

nem öregedett el a képcső? vagy fel lett újítva? ilyenünk is volt, már 6-7 éves korában elég gyengén adta elő... vesztett a fényerejéből és homályosabb is volt kissé. néha még szoktam látni ilyet, de általában besötétített szobában talán látszik belőle valami

Ami azt illeti már tényleg homályos a képe kissé, de még elvezhető. Nem lett regenerálva, vagy ilyesmi, eredeti cső van benne. Néha kell álítgatnia fényerő-kontraszt arányt, de 2-3 méteres távolságbol amiből nézni szoktam jó a képe. lehet már tényleg ráférne egy új csövecske.

Jo ezis. Nekem is van most itt a szobában kettö ehez nagyon hasonlo. Azok már elégé kivannak. Most müködnek de az egyikböl régebben sorba mind a három szin kiment, a másik meg tulfényesedik lassan és áthuz. Az egyik régebbi nagyáramu tipus , a másik kicsit ujab de a dobozuk szinte teljesen egyezik.Amugy jo kép lenne rajtuk. Ha érdekel.

byka nekünk a telken van ilyen tv. sima szobaantennával  egész jól bejön az RTL, meg a TV2.

Én hülye egy hónapig néztem ehelyett egy Junosztyot, mert azthidtem emissziószegény a képcsöve. De mint kiderült azzal semmi gond nincsen, a gond az velem van , mert távolra homályosan látok.. MIőta szemüvegben nézem töéletesen mag vagyok vele elégedve.

márió1993 képe

gratulálok hozzá

Hát ez pedig elég problémás TV volt anno, szegény nagyapám kisiparosként sokat szaladgált ki helyszínre ezek miatt a gonosz kis modulosok (Kompjúúter Tekknik) miatt... a képcsovet sokat kellett "regenerálni", hogy élesebb legyen a korai elgyengülése miatt.

Manapság kissé keveset használom ezt a gépet, helyette inkább a pöttöm színes export ruszki tévémet nézem a kemény 23cm-es képátlójával, "ő" most inkább csak dísz. De lehet kisseb hibája van, mert kicsit lassan fűt fel a cső, de jó kis tévé ez én szeretem.

Dr Dee képe

Ha ez az amit nálunk gyártottak elsőként távírányitásút?!Akkor ilyenünk volt!:-) A robbanos melyik is volt?

Üdv! Nem tudom pontosan melyik /talán az Orion Mór/ volt az első hazai távos tévé, de ez nemcsak hogy nem első, hanem egyáltalán nem az, egyszerű és 28 év után is megbízható 6 nyomógombos manuális csatornaváltója van. Legalább sosem kell amiatt aggódnom, hogy elvész a táv:)

Laki Géza képe

VideoTon TS3302 "Super Star 20 Computer Technik" feket-fehér tv

 

Ez olvasható a kép alatt! Ilyen tv.nem volt. Tessék javítani,utánna - ha igény van rá- sorba állíthatjuk a távirányítos készülékeket.

 


Valóban, feétöltéskor elnéztem nem TS hanem TA3302... köszönöm a javítást.

Laki Géza képe

A MÓR a harmadik távos volt.

(Kárpátok,Héliosz, Mór)

Köszönöm az infót! Nem csoda, hogy rosszat mondtam, az említett 2 modellről még csak nem is hallottam.

Még nem hallottam erről a típusról.

ml

Laki Géza képe

Az Orion ff.modulok legnagyobb tagja.

Gyurkovics:modul tv-készülékek szervízkönyve II. kiadásában a 42-es oldalon  a komplett leírása megtalálható.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Érdekes módon,csak az említett könyvben található róla komplett leírás.

Mivel a távirányító adó része valamint a jelfeldolgozó része a később gyártott Hélios, Mór és a Gall készülékben használtakkal megegyezik,így elképzelhető,hogy a Kárpátok legyártása az említett szines készülékek "ugródeszkája" volt. Ezt a feltételezést -emlékezetem szerint-  annak idején a gyár képviselője meg is erősítette. Nagy a valószínűsége annak,hogy a készüléket exportra gyártották,így hazai forgalomba hivatalosan nem került. Érdekessége a távnak,hogy a hálózati ki és bekapcsolást ez a megoldás a -készenléti táp hiányából eredően- teljesen elektronikus úton kezelni nem tudta. Ez az egyedüli probléma a Nárcisz készülékek megjelenésekor szünt meg.

Köszönöm a felvilágosítást. Ezt olvasva "beugrott", hogy ez ff-készülék volt, találkoztam is vele (láttam?) akkoriban valahol. A készülék távíirányítós mivolta már akkor is meglepett (fekete-fehér és távirányító együtt?)...    

ml

János123 képe

A Color Star

A Color Star jelenséget oda-vissza kitárgyaltuk itt a Retronómon, de még egy gondolat azért felmerült bennem. Nagy gyűjtő mivoltom ellenére arra a megállapításra jutottam, hogy bizonyos tárgyakat, berendezéseket egyszerűen át kell adni az enyészetnek, mert az idő sem fogja a megbecsültségüket emelni. Még egy profi, pl. Híradástechnika gyártmányú Pal/Secam konverterrel is gyalázatos eredményt produkál az a monstrum, lebontása esetén pedig maximum az MLT fémréteg ellenállások, és a nyákba építhető novál/magnovál kerámia csőfoglalatok ütik meg a használhatóság mércéjét. Ergo: ha az ember nem perverz :D , gyűjteménybe hibrid színes készülékből a Munkácsy Color, illetve a szebb napokat látott fehérvári cég tisztességes, magyar belvilágú készülékei valók, "SZVSZ". Uff, beszéltem :) !

János123 képe

A Color Star volt a robbanós.

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
Super


Pygmy super 2001 rádió
Ismeretlen évjárat