Videoton Star De Luxe RM 4624


Forrás: 
sajat
Videoton Star De Luxe RM 4624

Érdekes készülék, az a szintén itt található Star De Luxe elődje, ez még nem az A modell, itt még a gombok is máshol vannak. Hihetetlen szép, szinte vadonatúj állapotú, az egyik piacon leltem.

Üdvözlöm,a Videton Star de Luxe RM4624A táskarádió kapcsolási rajzát keresem.Ha meg lehet valahol szerezni, kérem írja meg.

Üdvözlettel
Hiros István.
istvan.hiros@generali.hu

A Magnósok Évkönyve 1982-es könyvében benne van a kapcsolási rajz.

Qualiton87 képe

Ilyen magnót szereztem a napokban egy kicsit hiányosan.A kazettaajtóból hiányzik az üveg és a fogantyúja sincs már meg.Az lenne a kérdésem,hogy ami az MK25-ös magnóban van üveg és az Europa Star rádiósmagnó fogantyúja jó-e hozzá?Segítséged előre is köszönöm.

Üdvözlettel:Máró Attila 

 

 

NGA képe

Az üveg jó, a star de luxe barnás, az mk25-nek nem tudom a szinét. A fogó is jó szerintem.

Üdv

Gábor

 

Qualiton87 képe

Az MK 25-ös ajtóból kiszedném az üveget és ebbe átragasztanám,csak nem tudom hogy mivel oldjam fel a ragasztót,mert a gyárban mocskosul oda lett ragasztva.:o))))Egyet meg csak úgy natúrba akartam kiszedni,az el is repedt.:o))))

Helo mindenkinek!

Egy olyan gondom lenne, hogy nekem is van egy ilyen készülékem. Nagyon jó, szépen szól, csak az a baj, hogy a hátuljánál van egy nagy kék kondenzátor: ez a legnagyobb ott a hangszóró kimenet és a din bemenet mellett van 2200Uf 16V -os. Ez volt benne amikor szétszedtem, és a negatív lábát véletlen eltörtem, amikor ki akartam cserélni, és nem tudom, hogy a panelon hová csatlakozott. Elég fontos szerepe van. Tudna nekem valaki segíteni, akár írásban akár egy képet küldve az alkatrészről, hogy lássam hogy hova van bekötve?

Előre is köszönöm! Mellékeltem egy képet is, hogy miről is van szó!

http://retronom.hu/files/kpety89/Videoton.JPG

 

Üdv: Péter

atis képe

szia!

holnapra megnézem,van egy bontva.

üdv:atis

Helo!

Köszönöm előre is! Ha netán, más is felmerül hibaként javítás özben kérdezhetek?

Laki Géza képe

Tudomásom szerint az RM 46...sorozatban 2200uF-os elkó csak egy darab található,az pedig a tápot szűri. A rajzokon ez C 361-es poz.számon szerepel. Ennek a negatív "lába" a testpontra van kötve.

(A testponton van még a TBA 9es és 10-es lába,de a konditól balra található IC.-re forrasztott árnyékoló lemez is testponton van. Gondolom nem lesz nehéz megtalálni.)

Ha ilyet látok mindig megmelengeti a szívem,én régen egy national-t birtokoltam és "nyúztam",sokáig megvolt.Laci

Megpróbáltam, de sajnos így búgó hangot ad akkor is ha minimumra veszem a hangot, ha leveszem a lábat róla akkor a búgás megszűnik ugyan de betorzít a hang ha a 3/4 -éig állítom a hangot vagy annál feljebb kazettánál ugyanez a jelenség van. Az ícé mellett a nagy kondi felőli oldalon rögtön az icé mellett van egy pici alkatrész hasonlít egy ellenállásra és az alsó láb mintha nem lenne bennt és ha belenézek átlehet rajta látni, ez normális? Mielőtt szétszedtem minden jó volt, csak észrevettem ezt a kondit ami el is tört hogy a pozitív felén kivan folyva, gondoltam kicserélem, és azóta van ez az egész.

Laki Géza képe

 ....Nagyon jó, szépen szól, csak az a baj, hogy a hátuljánál van...

Így kezdődött a téma,és én erre válaszoltam.

Mást sajnos nemtudok javasolni,teljesen két malomba örlünk!!

Igen, mert amég nem szedtem szét nagyon jó hangja volt csak, szétszedtem, portalanítani, és akkor vettem észre, hogy a kondi pozitív részén kifolyt valami, de a működést nem befolyásolta csak zavart, kiakartam venni és a negatív lába letört, és nem tudtam hová ment az a láb így vettem új kondit ugyanilyet, és ahogy ön is elmondta oda kötöttem, de így búg a hang, ha le van véve a hang akkor is búg, olyan mintha letestelne, olyan ez a hang. Pedig semmi máshoz nem nyúltam, ugye javítható?

Laki Géza képe

...a táp szűrő kondija új,azonos értékűre lett valóban cserélve,és ha annak a negatív ága a testre  a pozitív ága pedig az egyenirányító-híd pozitív ágára lett kötve,akkor annak búgás nélkül mennie kell. Ha nem,akkor csere közben -a kondi beforrasztásakor- a pozitív ágban történt valami,mivel a válasz alapján a negatív már valóban a testre van kötve,és még így is búg.

(Ennyit tudok segíteni,sikeres javítást kívánok!)

 

Burns képe

Gyerekkoromban volt ilyen rádiós magnónk. De jól is szólt és mennyi szép emlék fűzödik hozzá! Ezen halgattuk titokban a Szabad Európa rádiót, hétfőnként a Petőfin a kívánság műsort, hétvégén B.Tóth Lacival a slágerlistát na meg garázst Nagy Feróval!!! Istenem de szép is volt!

Azok a 80-as évek!

Akik még akkor nem születtek meg, azok sajnálhatják, hogy mennyi jó dologból maradtak ki!

Üdv. Jenő

oldtimer képe

Nekem is volt egy hasonló készülékem, még úgy 1976-77 körül, akkoriban TELSTAR volt ráírva úgy emlékszem.

 

A szabadeuropa rádión gondolom inkább a Cseke (Ekecs) Lászó által vezetett Teenager Party-t hallgattad, mint én is egy barátomnál időnként a régi csöves rádiójukon. Mivel ezen a hullámhosszon ez volt az egyedüli érdekes műsor. És volt olyan is, hogy Radio Novi Sad

Bár itt nem emlékszem a zenés műsor címére, de kedvenc műsorom volt itt is. És Komjáthy Györggyel a "Csak Fiataloknak" sem volt rossz, vagy a Vasárnapi koktél, bár ez utóbbiból inkább apám vett fel. Ő előbb magnózott a családban mint én. Ja és volt olyan sorozat is, hogy "A Rock Mesterei"...

Valóban egyéni hangulata volt ezeknek, amelyeket sehogy sem pótolnak sem a fájlmegosztók, sem a PC-n a "Kedvencek mappából" való zenehallgatás, amit egy ösmerős preferál nagyon.

Neki TV-je sincs.... mindent monitoron néz...

(mondjuk a TV műsorral nem vesztett)

üdv.: oldtimer

Laki Géza képe

....volt bizony! Sőt! 55-56 körül még csak a középhullámon adtak a 236.6 kHz.-en,később lett a 90.5-es URH.

A "Zenés találka" című műsort mi is hallgattuk,a néprádió harmadik tekercsének áthangolásával,amit 56-ban már "tovább hangoltunk" az "Amerika hangja Európából" című fejezetre. Akkor lehetett megtanulni a Néprádiók áthangolását.

 

oldtimer képe

Valamikor úgy 1974-75 kürül még csak a 236.6 kHz.-en, hallgattam esténként, amikor egy barátomtól hazafelé mentem.

Ekkor még csak egy Sonata 201 "táskarádióm" volt. http://retronom.hu/node/15373

Kedves darab, még most is valamilyen egyéni hangulata van, ha ránézek.

Csak én vagyok tájékozatlan vagy tényleg már nem gyártanak táskarádiókat egyáltalán?

üdv.: oldtimer

Néhány napja kaptam egy ilyen készüléket - alkatrészként, jelképes áron feltettem a Retro Piac oldalára:

http://retronom.hu/node/52757

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
Star


Áfész kulcstartó
Ismeretlen évjárat
AFIT kulcstartó
Ismeretlen évjárat
Globus mustár
Találat: 4
Gyűjtőnek kulcstartó
Ismeretlen évjárat
Mustár
Találat: 3
Mustárospoharak
Ismeretlen évjárat
Skála kópé kulcstartó
Ismeretlen évjárat
Star walkman
1980-1989
Star Wars
Találat: 3
Star Wars bábu
Találat: 2
Star Wars képek
Találat: 3