Videoton televízió - TS 3307 SP


Forrás: 
internet
Videoton televízió - TS 3307 SP

videoton ts 3307 sp volt életem első színes tv-e,szülein karácsonyra vásárolták meg eme készüléket nagy volt az öröm hogy színesbe nézhettem a rajzfilmeket :) de e készülék igen híres volt arról legalábbis a miénk hogy minden évben a szín elszállt benne és valami csuda mód mindig nagy ünnep előtt :) de amúgy egy igen jó tv készülék volt.

Kiss Béla lászló képe

Az első színes TV-nk 1988-ban...de örültünk neki!! 2évig gyűjtöttünk rá....2000-ig szolgált nálunk, majd a mamához került, falura. Eléggé megbízhjató széria volt, emlékeim szerin garanciaidő alatt egyszer kellett kihívni a Galkát hozzá.

az ezredforduló környékére a Thomson inline-képcső eléggé bezöldült...:O)

rákos zsolt képe

ahimotu

Nekünk a fent írt vidi Tv-nk volt (anno a Szikora R.volt a reklámjában !)

Évjárata :1989 környéke .Amiben Toshiba cső van és eredeti Thomson alappanel.

A megvétel után pár hét használat után  elromlott(talán a készenléti áramkör ?) így- mivel az illetékes szervíz ki lett hívva-nemsokára megjavították . Sokáig néztük mi is(később  az anyósom is használta !),de ma is megvan működőképesen , mivel pár napja  megjavítattam egy illetővel (az 1500V- os Toshiba- full burkolt  S2000 AF -s táptranyó  elszállt benne !).

Most a pincémben pihen, jobb napokra váróan ...

Annak idején még az IBM XT -m(a mP órajel :4.7 Mhz! ) CGA szines kártya  kimenetét is megpróbáltam vele színesíteni a Tv-nk Euroscart- csatiján  beadva-> AV bmenet .

Csah hát: 1.Az a szines CGA panel NTSC fekin dolgozott ...

2 .A kimeneti CGA szineskártya  jeleket át kellet volna konvertálni -megfelelő súlyozással-TR okkal (2N 2222)és ellenállás hálózattal +trimerekkel -analóg 1 V os szines RGB jelekké ,amire akkoriban nem voltam képes természetesen .Így persze műszerek nélkül nem értem el eredményt .

Az ilyen munkákra való , műszerek beszerzése->kis EMG szkóp , és a 10-100 Mhz-es  FR mérő házi elkészítése ,nálam akkor indult el .

A Tv hez hozzá tartozó (később megvásárolt) videóm a Hitachi M328 volt .

Tehát a kezdetek : vidi Precizion 2000-es szines tv -mono videó magnó Hitachi M328 - IBM XT számítógép :360 K -s 2 oldalas nagy floppy Diszk, Seagate 20 megás vinyó ,CGA -EGA monitor ami később kb 5 év múlva került beszerzésre .

Addig az XT-m a videóbemesített FF-es  Junoszty TV -n ment .

Ezek a korai 90 -es évek paraméterei!

Kiss Béla lászló képe

Valóban, Zsolti tudja jól: Toshiba CRT és Thomson alaplemez volt a TV-ben. Ennek ellenére bizony 10-12év után már a kék és a zöld katódok kezdtek kimerülni, továbbá viszonylag hamar kezdett megjelenni egy konvergenciahiba (narancsos alátűnődás a fehér részek kontúrjainál), ami 1-1,5óra üzem után szűnt meg.

rákos zsolt képe

ahimotu A mi tv-nken nincs szin hiba !Pár napja láttam működni és csak a

G2 beállító pótméter(a cső nyakon lévő szigetelt műanyagházas valamikor fehér színű tömb poti) nagyon érzékeny  és finoman kell tekerni ,mert különben látszanak a sor visszafutási csíkok .Sajnos az idők során a tv-k ben lévő műanyagok törnek és porladnak .A másik Precizion Tv most per.-pill nem is javítható meg,mert a benne lévő  UNITRA képcső nyak csatija a nyákon lévő elporladt !Így ha az van valakinek az jó lenne lKülönben a színe teljesen jó volt(pedig egy kidobott utcán talált tv-ről van szó !)a képe  olyan volt mintha az ember most vette volna meg a boltban .A Tv 1 évet üzemelt még a telken .Az Unitra képcső csatlakozója nem tüskés-aljzatos mint egy elektron cső - mint a többi Tv-n, hanem müanyagba ágyazott, így rugós keskeny érintkezőkkel körben- oldalt csatlakozott a csőnyak kivezetéseihez .Videó monitornak is teljesen jó volt-> DVD stb

Kalmopirin képe

Szintén nagy élmény volt az első színes tévé nálunk is, pedig akkor még nem is volt folyamatos a színes adás. Ezért a színes tévét csak akkor kapcsoltuk be, ha az adás is olyan volt, és a többi filmet a régi fekete fehér tévén néztük.

Így a tévé is hosszabb életű lett.

 

Ez a "szín elszállás" egy érdekes dolog. És persze bosszantó is lehetett.

 

Kalmopirin

Atomik képe

Nekünk eme tv készülék előtt Orion 70 volt,mikor a szüleim vették ezt a vidi tv-t akkoriban vezeték be a panelban a kis közösségi parabola rendszert így öröm volt színesben nézni a SKY Super Channelt,meg a TV5-t, de rendszerint gyenge anyag miatt, évente cserélni kellet valamelyik színt a vidiben, illetve kétszer pont Karácsony előtt a sokszorozót is :)

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
televízió


National-panasonic televízió
Ismeretlen évjárat